Nyheter

Silly Season: Trettondagsstatus

Kaspars Gorkss (bilden th) har skrivit på för två år hos Assyriska, Peter Wibrån opererar knäet och kanadensisk vänsterback intressant för Öster då Norell ser ut att välja Landskrona. Det är den ungefärliga statusen just nu hos Öster efter trettondagen.


Om vi börjar med att kommentera Gorkss så var det med stor besvikelse jag emottog beskedet om att han gått till Assyriska. Jag trodde i min enfald att det var en kommande storspelare inom Öster, och att han trots många märkliga petningar 2003 och 2004 skulle stanna kvar och hjälpa Öster tillbaks till Allsvenskan. Men de senaste veckorna har hoppet svalnat, och jag har mycket liten (eller ingen alls förståelse) till Kaspars val. Att önska honom lycka till är ypperligt svårt för mig, men gör det väl ändå.

En tråkig nyhet till är att Peter Wibrån mer eller mindre tvingas till en (iochförsig mindre) knäoperation. Peter själv är optimistisk och menar att det knappast lär påverka hans start i Superettan, men som vi alla förstår går han miste om värdefull försäsongsträning. Det är en defekt på menisken som gjort att hans knä ömmat vid varje försäsong de senaste åren, och det var helt enkelt dags att åtgärda det nu.

Norell ser ut att välja Landskrona före Öster, och i hans ställe så scoutar nu Öster för att få hit Tyler Hughes, en 24-årig kanadensare och uttalad vänsterback. Det faktum att han bjudits in till ett kanadensiskt landslagsläger nu i januari bådar gott, och ska enligt uppgift anlända till Växjö för provträning efter den 22:e januari. Förhoppningsvis ska såväl han som Sol Moreno, en ung provspelande brasse med samma position kunna vara med i jubileumsturneringen helgen 28-29:e januari.