Nyheter

Supporterspelarprojektet kan börja

Supporterspelaren är projektet där vi supportrar kraftsamlar för att på sikt hjälpa Öster att bli ett stabilt allsvenskt lag. Vi supportrar samlar ihop pengar som sedan används för att värva en spelare som går direkt in i startelvan och lyfter laget. Läs nedan hur du gör för att hjälpa till att värva Östers nästa toppspelare.


VAD ÄR MÅLSÄTTNINGEN MED PROJEKTET?
Projektet går ut på att samla in pengar till att förstärka laget med en spelare utöver Östers egen budget. Målsättningen är naturligtvis att få ihop tillräckligt med pengar så att det räcker till att värva en spelare som går in i startelvan. Beroende på hur mycket pengar som finns på kontot, kan det röra sig om att:

1. Köpa en spelare under kontrakt
2. Helt stå för driften för en av Öster värvad spelare (dvs lön + sociala avgifter)
3. Kombination av 1 och 2
4. Hjälpa till att höja budet till en spelare som är på ingång till föreningen, eller till en spelare som redan finns i klubben och som vi gärna vill se i Östers IF framledes.

HUR SKÄNKER JAG PENGAR?
1. Autogiro:
Sätt in ett valfritt belopp som automatiskt dras från Ditt konto varje månad och sätts in på supporterspelarkontot.

Bankgironummer: 5218-8950
Bankkontonummer: 8169-5 974 080 628-7 (konto i FöreningsSparbanken)

Autogirobetalningsalternativet hanterar Ni med Er bank.
500 Österfans som skänker 200 kr varje månad ger efter ett år en värvningskassa på 1 200 000 kr! Ansökningsblanketten för autogiroinsamlingen är bifogat i detta utskick, dessutom finns blanketten i PDF-format på www.eastfront.net. Adobe Acrobat Reader behövs för att kunna öppna den.

2. Insättning av engångsbelopp:
Sätt in pengar på något av ovanstående konton via Internet eller via vanlig blankett. Märk din betalning "East Front, supporterspelaren". Var med och värva nästa storspelare till Öster!

OBS! Vilket av de två alternativen 1 och 2 Ni än väljer, är det viktigt att Ni anger Ert namn. Ni kan dock välja huruvida Ni vill vara anonyma givare eller ej. Ange i så fall detta på inbetalningen.

VAD HÄNDER MED MINA PENGAR?
När tillräckligt med pengar kommit in för att finansiera en värvning av en etablerad spelare så upplyser representanter för East Front Öster om hur mycket pengar supporterspelarkontot innehåller. Östers IF får då i uppdrag att presentera ett antal prospekt för representanterna. Dessa godkänner eller avfärdar prospekten som presenteras. Öster inleder sedan kontraktsförhandlingar med något av de godkända prospekten. Vi supporters finansierar värvningen, helt eller delvis.

Pengarna kommer att finnas på ett konto, och kan bara lyftas av advokat Jan Pyrell på advokatbyrån Hamilton & Co.

KAN JAG SE HUR MYCKET PENGAR SOM SKÄNKTS?
På www.eastfront.net (eventuellt även www.osterfotboll.com) kommer vi presentera information om hur insamlingen går.

VARFÖR EN INSAMLING?
Det är viktigt att påpeka att detta inte handlar om en "rädda Öster"-kampanj. Östers ekonomi är under kontroll, men vi vill dra vårt strå till stacken för att göra det möjligt att sportsligt förstärka Öster. Pengarna kommer uteslutande gå till arbetet för att värva en spelare för startelvan, det vill säga en spelare som lyfter Öster som lag en nivå.

VAD KAN JAG SKÄNKA?
Alla bidrag välkomnas varmt, stora som små. Tänk till vad du tycker det kan vara värt att få se en ny duktig spelare i startelvan som kanske kan hjälpa Öster att etablera sig i fotbollens finrum.

VEM KAN VARA MED OCH SKÄNKA PENGAR?
Svaret är enkelt, alla som vill. Gammal som ung, oavsett kön och ursprung kan vara med. Dock skall man vara 18 år och äldre för att få använda sig av autogirofunktionen, alla under 18 år kan istället använda sig av alternativ 2, insättning av engångsbelopp.

VAD FÅR JAG SOM ÄR MED OCH SKÄNKER PENGAR?
Insamlingen är en kollekt, så något av värde kommer inte skickas till dig som tack för att du skänkte pengar. Däremot kan du slå dig för bröstet och säga att du varit med att värva den senaste toppspelaren i Östers IF. Den äran är väl fullt tillräcklig? För er som skänker pengar via autogiro hoppas vi dock kunna bjuda på en liten överraskning. Dessutom; alla som skänker pengar blir automatiskt ”medlemmar” i projektet. Därmed har man också rösträtt på de möten som kommer att hållas rörande när vi tycker det är dags att förstärka laget, samt vilka som ska sitta med som representanter när det är dags att byta ut dessa.

SLUTLIGEN
Tillsammans är vi starka. Hjälp till att ge Öster ett slagkraftigare lag! Visa att du vill vara med och hjälpa Östers IF att åter bli ett etablerat allsvenskt fotbollslag.
För engångsinsättningar, Bankgiro 5218-8950 alternativt bankkonto 8169-5 974 080 628-7, och märk talongen ”East Front, supporterspelaren".

För autogirofunktionen, fyll i en ansökningsblankett eller ladda ner PDF-filen nedan och skriv ut.

För frågor och dylikt, kontakta Jonas Horn

Med vänlig hälsning
East Front

Dokument:
Medlemsutskick till Östers medlemmar (PDF)