Nyheter

Silly Season: John Pelu tränar med Öster

Äntligen lite uppdateringar på Silly Season fronten: John Pelu (bilden) från Helsingborgs IF tränar med Öster, Freddy Borg fortsätter förhandla, två meriterade ännu inte namngivna spelare diskuterar med föreningen och Johan Svensson har uppenbarligen inte ännu bestämt sig för hur det skall bli. Såpan fortsätter.


John Pelu är en kvick och teknisk forward, som gjort flera inhopp för HIF i årets allsvenska. Från HIF-supporterhåll menar man att han är bra på träning, vilket motiverar de många inhoppen – men att han sumpat väl många målchanser. Han var utlånad till Ängelholm 2002, och då var han t ex bäst på plan i första halvlek under mötet Ängelholm – Öster. Östers tränare Lasse Jacobsson känner alltså väl till John eftersom han då var tränare i ÄFF…

Höllvikens Freddy Borg fortsätter att träna/förhandla med föreningen, vilket betyder att man kan dra slutsatsen att båda parter är intresserade av att fortsätta kontraktsdiskussionen.

Vi har fått en Mr.X och en Mr.Y med i leken också. Om dem vet vi inte ett smack, då Österledningen tiger likt en försvarsmur – mer än att bägge ska vara meriterade (underförstått ha väldigt god chans att gå in i startelvan) samt att Mr.X ska vara Bosmanfall och Mr.Y kontraktsbunden. Mitt tips är att det handlar om en ytterback och en mittfältare.

Och så Johan Svensson… Trots uppgifter i fredags om att Johan redan bestämt sig för MAIF är såväl BLT som MAIF:s officiella hittills knäpptysta. Enligt välinitierade källor inom MAIF handlar det hela om att Johan bestämt sig, men vill vänta med att skriva kontrakt tills han meddelat Öster sitt beslut. Mot detta ska ställas uppgifter till ansvariga inom Öster om att Johan velat se konkreta exempel på att målsättningen är att nå Allsvenskan direkt innan han kan tänka sig att skriva förlängning med rödblått…

Vi konstaterar att det säkert endast är Johan själv som vet (om ens det) var han spelar 2005, och att vi därmed inte kommenterar saken vidare förrän han slutgiltigt bestämt sig.