Veckobrev

Brobys bekännelser

Jag är rätt så involverad i Öster på olika sätt och vis, förutom en 18årspresent av en spelare och diverse rykten om förhållanden med halva spelartruppen, så har vi det här med Smålandsderbyt. Det dyker upp lika ofta som jultomten, och är alltid ihågkommet av alla. Enda skillnaden är väl att folk över 5 tror mer på derbyt än på tomten.


Dom har varit mina enda sedan vinsten mot Kalmar FF på Old Freddies b-plan för ett par år sen, när en av mina gamla bekanta tittade i programbladet och utbrast på bräkig »kal’itiska«; Ludwig Ernstsson, det var det häftigaste namn jag hört, honom måste man ju ha som idol!
Tror till och med att »Ludde« gjorde ett mål eller två den matchen. Hur som helst så vann i alla fall de blåsvartrandiga »makrillarna« från Växjö.
Och jag hade nog fått minst 100 mörka blickar av Ambjörn Lennartsson vid det laget. Fick i den stunden lära mig att man inte ska kalla KFF för vandrande mjölkpaket när en av målvakterna lyssnar. Samme Ambjörn är ifrån Smålands Kongo, Konga och har nu skrivit under för Falkenbergs FF. Hejdå Falkenberg, nu är det ner, ner, ner, ner i tvåan ner som gäller för er. EF Falkenberg får klura ut hur han ska få de att rasa, eller nåt.

Ett annat trevligt derbyminne jag har är ifrån Loverslund 2003, dit jag hade lyckats lura med min gamle far. Han, som är Maifare, sken upp som en sol bara genom att få stå bredvid Bagar’n Rosengren och titta på fotboll. Tur att man lyckas glädja någon här i världen.
Lämnade honom där med Bagar’n och begav mig bort emot grabbarna blårött, som alltid är på ett så glatt humör. Trots den bittra vårkylan och svagt solsken hade hela supporterskaran ett leende att bjuda på – saker man vill minnas. Vem som var gladast? – Ja, det var nog Mattan. Fråga mig inte varför, han har bara en tendens att alltid vinna glädjeligan.

Derbyn hit och derbyn dit, aldrig med samma spelare, nu är det en omtyckt andremålvakt som försvinner, en ny tränare som ska ge Öster en bättre placering än sist och en Norrbottenryss och en till skåning att passa sig för. Kommer att sakna Kung Kennfors, han var kung mellan stolparna. Nej, det där lät porrigare än det var, tror inte man kan prata om målvakter utan att tänka på sex.

Hälsar de än så länge två nyförvärven välkomna, ni lär få nys om vem jag är förr eller senare, det får alla.

Till sist väljer jag att citera Henrik Söder angående artikelfotot: – ”Klipp dig, Borg!”
En kommentar som med stor sannolikhet lär upprepas om och om igen tills pågen Borg klipper sig.

Linn Broby

%d bloggare gillar detta: