Krönikor

Krönika: EF Rottnes stilfulla sorti

Det är ett tag sedan nu som signaturen ”EF Rottne” började förgylla eastfront.net med sina underfyndiga veckobrev. Nu är det dock tyvärr så att även den eran är över, då Rottnebon nekat nytt kontrakt för 2005 och ställer sin plats till förfogande för nya förmågor.


Många av er har inte en susning om vem den mystiske EF Rottne är; det är otaliga personer som kommit fram till mig och frågat; Vem är han? Står han i klacken? Kan du peka ut honom? Nej, EF Rottne kan man inte finna på Norra Stå, utan på huvudläktaren. Och det var faktiskt en av anledningarna till att han ”anställdes” som veckobrevsskribent, då jag anser att EF som förening inte bara handlar om ”dårarna i klacken” utan även de trogna Östersupportrarna på andra delar av arenan.

Men det började med att jag kom i kontakt med Fredrik, som är EF Rottnes egentliga namn, mailledes. Vi träffades över en lunch på Tipshallen och skulle väl egentligen diskutera en idé som han hade gällande liverapportering av matcher på eastfront.net som aldrig egentligen hände – men det slutade med att Fredrik iallafall tog över som veckobrevsskribent efter Henrik Söder som då aviserat sin avgång.

Och visst har det varit en underfundig och skön resa med signaturen EF Rottne. Ta till exempel det berömda ”armbågskliarbrevet” (länkat här) där antagligen hela EF försökte klia sig på armbågen trots att det faktiskt är fysiskt omöjligt. Finns många fler härliga exempel där min kanske personliga favorit heter ”Sveriges snyggaste rondell” och avhandlar sevärdheter(?) i Rottne för dummies…

Och med detta så får vi tacka Fredrik för den här tiden, och hoppas att han även framtiden är intresserad att jobba med eastfront.net i mån av tid. För alla idéella krafter till hemsidan behövs – om vi nu vill att den skall vara den kraft för föreningen som den är idag.

Tack Fredrik! Och jag håller med dig – Kaspars är kung.