Nyheter

Jacobsson ny Östertränare

Det blev som Smålandsposten spekulerade i här om dan; Lars Jacobsson blir ny huvudtränare för Östers IF A-lag. Jacobsson som den gångna säsongen assisterat Jan Andersson i Halmastad BK, som gjorde en succésäsong och sånär tog Allsvenskt guld. Nicklas Persson fortsätter som assisterande tränare i Öster.


Klockan 15.00 idag höll Östers IF presskonferens, och som väntat var det den nye tränaren som presenterades. Smålänningen Lars Jacobsson, född i Jönköping, hade inte särskilt svårt att tacka ja till att bli huvudtränare för Östers IF.

Öster presenterade en ny organisation. Leif Widén återvänder till sin tjänst som sportchef. Man inrättar två grupper; A1 och A2. Lars Jacobsson och Nicklas Persson ansvarar för A1 som innehåller de bästa spelarna. A2 består av de som står på tillväxt och ansvariga blir Ludwig Ernstsson och Per-Arne Hermansson.

Öster hoppas förstås att Jacobsson ska ta Öster till Allsvenskan. Hela sex gånger har Jacobsson tagit upp lag till en högre division. Klubbarna är Markaryd, Älmhult, Halmia och Ängelhom.

Spelsystemet Lars Jacobsson kommer att använda sig av är 4-3-3, med offensiva ytterbackar och där ytterforwards håller rejäl spelbredd.
– Jag brukar säga atten ytterforward ska ha en fot utanför plan och en inne, skämtade Lars.
Viktigt för klubben är nu att behålla och förlänga med de spelare man anser passa in i detta system. Dessutom kommer troligtvis ett par spelare värvas, mycket troligt är en ny forward.

Östers nye tränare förklade att han ser Öster som smålands största klubb, och ska göra allt för att gå om Kalmar i seriesystemet. Låter som en bra inställning!