Nyheter

eastfront.net 2005 – en blick in i framtiden

Många av sidans besökare undrar säkert med all rätt hur det går med det nya forumet och alla andra funktioner som utlovats. I den här artikeln kommer därför webmaster att dela med sig av sina tankar och funderingar kring nästa version av sidan som släpps innan säsongen 2005 startar, och som på sikt då ersätter nuvarande version.


Vi börjar med forumet, som kanske är det som diskuteras mest just nu. Tyvärr tvingas vi konstatera att uppgraderingen av forumet skjuts upp, och läggs i samband med den nya sidan. Anledningen till detta är att det jobbet med att uppdatera forumet är så pass stort att det helt enkelt inte är lämpligt att göra det just nu. Dock kommer vi inom en snar framtid att radera en del gamla forum och lägga in nya tills vidare. Bland annat så tillkommer då forumet ”UpFront!” där icke Öster eller EF-diskussioner kommer att äga rum.

Vad kommer då att hända med eastfront.net? Det första och största är att vi med stor sannolikhet byter webleverantör för att försöka komma tillrätta med prestandaproblem och liknande, och diskussioner förs just nu med några stycken leverantörer. Så mycket kan vi säga att det handlar endast om svenska eller nordiska leverantörer med sina webservrar i Sverige, och att vi försöker skriva sponsoravtal som medger mer eller mindre gratis drift för föreningen.

I samband med detta kommer vi att överge vår nuvarande CGI-lösning som är programmerad av undertecknad, och istället implementera en färdig lösning(i PHP/MySql) och sedan anpassa den till våra behov. Vi gör detta främst för att spara utvecklingstid för webmaster, samt för att lättare kunna lägga till nya funktioner efter hand. Visionen är att eastfront.net 2005 ska ha bl a följande funktioner:

– Medlemsregister online. All medlemshantering sker via webben, där medlemmar själva t ex kan betala sin medlemsavgift via Paynova och uppdatera sina adresser och liknande. På så sätt får EF:s administration alltid tillgång till aktuella adresser, samt att man enkelt kan se vilka medlemmar som betalt sina avgifter.
– Medlemsvärvning online. Med ett medlemsregister som alltid är uppdaterat samt Paynova öppnas möjligheten att ha en enkel medlemsvärvning. En redan befintlig medlem kan då själv enkelt samla in pengar från sina kamrater/familjemedlemmar, registrera dem via sajten och betala deras medlemsavgifter via Paynova. Tanken är sedan att varje medlemsvärvning registreras, och att en lista över de som värvat medlemmar blir synlig på sidan. Givetvis väntar priser för den som värvar allra flest medlemmar under 2005.
– Sektioner som endast är öppna för ”äkta” medlemmar. East Front Trophy, billigare priser i webshopen och medlemsregistret kommer att automatiskt vara öppet endast för betalande medlemmar, som även får en speciell ikon i det nya forumet.
– Private Messaging. Skicka privata meddelanden till sidans registrerade medlemmar (oberoende av forumet).
– Nytt forum med liknande funktioner som dagens, och med kopierad forumstruktur.
– Banning av IP-adresser för hela sidan (oberoende av forumet)
– Nytt administrationsverktyg för artiklar, krönikor, veckobrev m.m. med fler möjligheter att berika artiklarna med bilder m.m.
– Nytt förbättrat galleri

m.m…m.m…

Som ni förstår handlar det om en hel del som skall förändras och en del kommer att ske i steg. Tanken är dock att vi skall vara klara med detta i god tid innan säsongsstarten 2005, bl a är vi ju beroende av att få in medlemsavgifter och liknande.

Förhoppningsvis ska vi kunna visa en del av det här nya på EF:s årsmöte som äger rum i februari, då utvecklingen redan till viss del är igång. Fram tills dess hoppas jag som vanligt att sidans besökare har överseende med t ex mindre artiklar än vanligt från webmasters sida, samt att en del funktioner försvinner från sidan allteftersom. All data sparas dock, och kommer att läsas över i den nya sidan innan flytten är klar!

Happy Silly Season!