Nyheter

Öster – Falkenberg 4-0

Efter debaclet i Västerås i helgen och två tappade pinnar så var dagens match en skön upplevelse. 4-0 utan att egentligen behöva ta ut sig överhuvudtaget i en tempofattig match som dock innehöll en hel del ribbträffar och flipperkulor i straffområdet. Två Johan (Svensson och Mattsson) inledde målskyttet medan allas vår PC (bilden) gjorde de två avslutande målen…

Öster ställde upp med följande lag:

Green
J Karlsson, Thor, Jonsson, P Karlsson
Wibrån, Velic, Gustafsson, Mattsson
Svensson, Cederqvist

Alltså ingen Kaspars från start… vilket fick många supportrar på Norra Stå att sucka uppgivet. Han skulle dock få hoppa in i matchen rätt tidigt så Fidde fick utgå p g a skada i 25:e minuten. Han tog då över Mackes mittbacksplats, varpå Macke själv flytta upp på centrala mittfältet.

Men om vi tar det från början… Redan efter de inledande tio minuterna stod det rätt klart åt vilket håll matchen lutade. Falkenberg hade stor respekt för Öster, kröp tillbaka långt ner och försökte kontra. Öster började matchen riktigt bra, och skapade mängder av chanser där man kanske minns Johan Svenssons missade friläge bäst tillsammans med en rungande ribbträff från Denis Velic. Efter ett tag lyckades Falkenberg få ner matchtempot till en på tok för låg nivå, och matchen dog en smula. 0-0 i halvtid, mycket tack vare sumpade målchanser tillsammans med en duktig Växjöson (Tommy Karlsson) i Falkenbergsmålet.

Andra halvlek så, och vad roligt det blev helt plötsligt. Johan Svensson såg till att Öster tog ledningen efter bara några minuter efter panik i FFF:s försvar, och bara några minuter till efter det prickade Mattsson stolpe-målvakt-nätmaskor och vi hade 2-0. Sedan fick vi uppleva en halvlek där Öster stundtals blixtrade till offensivt, men lika ofta uppträdde alltför tamt defensivt. Men tack vare Claes Green så höll vi nollan intakt idag – ”Labbe” gjorde helt klart en av sina bästa matcher i år hittills.

Vi började nästan tro att vi inte skulle få se fler mål, men då klev mannen fram. Mannen som i det här fallet normalt kallas Pär Cederqvist. På nästan Luddemanér nådde han högt, högt på ett inlägg och nickade via målvakten in 3-0. Och några minuter senare stänkte han in 4-0 på en fantastiskt vacker kanon i dålig vinkel från höger. Fram tills dess hade han inte gjort någon av sina bättre matcher i Östertröjan, men oj vad vi förlät honom. Inte sant?

Man kan inte kalla detta en arbetsseger, då det såg märkbart segt ut emellanåt i rödblått. Men det blev ändå en seger, och en viktig sådan. Även om kvalplatsen är ouppnåelig i dagsläget, så kan det om vi har lite flyt med resultaten ala 2002 fortfarande vara en realitet. Om om nu blir om och kanske inte blir kanske.

Om man nu ska dela ut en pluspoäng så vill jag dela den mellan Labbe och Velic. Labbe var helt suverän. Velic likså, speciellt i första halvlek då han fick utrymme att göra lite som han ville och gjorde det rätt (utom skottet i ribban).

Tänk om det alltid vore så enkelt. FFF får ladda om, man har vissa kvaliteter i sitt lag för att kunna hänga kvar, men det ser onekligen rätt kärvt ut. Öster ser numer stabilt ut, och med lite mer intensitet så blir det än bättre.