Nyheter

Inför Öster – Metalurgs Liepajas

Idag är det så äntligen dags för match i UEFA-cupen igen på hemmaplan. Öster möter Metalurgs Liepajas, ett av Lettlands absolut bästa lag för tillfället. Och med tanke på den kvalitetshöjning som lettisk fotboll genomgått de senare åren kan vi ställa in oss på en betydligt svårare uppgift än Total Network Solutions var.


Öster släppte startelvan i morse, och den innehåller inga direkta sensationer:

Green
Jonsson, Thor, Gorkss, P Karlsson
Petersson, Gustafson, Wibrån, Svensson
Cederqvist, Ottosson

Putte Karlsson tar liksom i den senaste matchen mot Frölunda över Jocke Karlssons ytterbacksplats, då Jocke fortfarande har ont i den vad som han tydligen lyckades skada när han klippte gräset(!). Såväl Putte som Mac på kanterna lär få mycket att göra ikväll då letterna anfaller snabbt, och gärna via kanten. Även Svensson och Petersson lär märka att det kommer att krävas defensiva insatser från dem om vi skall orka med att hålla vårt mål fredat.

Kan vi klara den svåra kombinationen att spela med nödvändig fokus bakåt och samtidigt kunna anfalla tillräckligt mycket för att göra ett mål mer än motståndaren? Det gäler nämligen att vinna, och inte släppa in några mål. Lyckas vi med det så tror jag att letterna får det tufft på allvar i returen i Liepaja den 26:e augusti. Annars blir det antagligen respass efter den här mgången.

Men, men. Vi ser fram emot matchen med tillförsikt, och hoppas att så många Östersupportrar som möjligt nu tar chansen att stötta Öster i en cup som kanske inte verkar mycket till världen men som kan komma att inbringa många sköna slantar till föreningen vid ett eventuellt avancemang.

Stötta Öster – gå på matchen!