Veckobrev

Ett inlägg i könsdebatten.

Nu får det faktiskt vara nog. Det är åt helsike med jämställdheten här i landet. Inte en dag utan att man blir påmind om den gigantiska skillnad det är mellan män och kvinnor. Skall det vara så? Skapade Gud oss för att vi skulle behandlas olika beroende om vi var man eller kvinna. Skulle inte tro det! Nu har jag fått nog, nu är det dags att agera. Låt detta brandtal bli startskottet för en ny tid, en tid där män och kvinnor lever och fröjdas på lika villkor.


Låt oss börja med Kvinnor Kan. Vad är detta för något? Varför får inte vi män ha något liknande. Varför skall bara jäntor få ränna runt på dessa mässor och jämföra garntyger, prata marsvin och bakelser med mer. Nä för tusan, det är baske mig dags att vi startar en Män Kan Också mässa. Där kan vi män diskutera vilka ölsorter man får minst bakrus av, se vem som skjuter en fotboll hårdast, kora snabbaste fjärkontrollzappare, ha tävling om vem som skapar fräckaste Österramsan. Självklart skall vi ha en sådan mässa, jämlikt skall det vara.

Och sen dessa klagomål på beachvolleytjejernas kläder! Varför klagas det bara på tävlingskläder när det gäller tjejer? Jag har aldrig hört någon klaga på männens kläder. Hur många av de aktiva tror ni tycker om att springa runt inför miljoner tv-tittare med en millimetertjock tajt tävlingsbyxa? Fy fasen för att springa eller hoppa i någonting sådant, man visar ju upp hela paketet. Men det törs kvinnorna inte klaga på, det är månne intressant att sitta och glo på, kanske jämför ni det med era gubbar? Om ni skall fortsätta och glo på våra kronjuveler undanber jag mig klagomål om de kvinnliga idrottsdräkterna.

Vad som är fruktansvärt orättvist är det här som gäller tankeförmåga. Jag har aldrig mött en dum kvinna, aldrig någonsin. Ni har sådana tankegångar som man inte visste fanns. Ni är smarta och beräknande. Det är orättvist, för vi kommer aldrig att kunna tänka och förstå som ni. Vi män är till exempel uppfostrade i den villfarelsen att ja betyder ja och nej betyder nej. Detta enkla faktum har ni lämnat bakom er redan när ni diade modersmjölk. Måhända att ni inte fattar vad jag pratar om? Don’t worry, alla killar förstår vad jag menar. Ett exempel på detta är när jag var ute och reste med min ömma sambo. Vi hade rest ett tag när hon frågade om jag var sugen på och stanna och ta en kopp kaffe. Eftersom jag hade tagit en kopp precis innan vi åkte sa jag nej. Då satt hon och surade resten av resan för hon ville ha en kopp te! Hur fasen skulle jag kunna veta det? Fram med jämlikheten, kom ner på männens nivå där allt är svart eller vitt. Antingen hatar man något eller så älskar man det. Ja och Nej betyder faktiskt ja och nej.

Det klagas väldigt mycket på detta med att det är för mycket män i styrelser och i ledande positioner. Men herregud! Är det så konstigt då. Vad har vi för alternativ? Alla lägre positioner är ju redan bemannade med kvinnor. Dessutom varför skall inte vi få några fördelar i arbetslivet? Ni är för det första fler än vad vi är, ni lever längre, ni bestämmer alltid hemma, ni kan alltid få igång era gubbar i sänghalmen vare sig vi vill eller inte medan tvärtom är omöjligt (hur orättvist är inte det), ni har mer rökraster än vad vi har med mer. Kan ni då inte unna oss att få bestämma lite i alla fall. Ni och jag vet ju att det är ni som rycker i trådarna ändå.
Till sist då det här med löner. Det är ju så ojämlikt, ja det tycker jag också. Jag hade hellre sett att ni tjänade mer än oss män. Vareviga månad är det likadant här hemma, eftersom jag tjänar mer än min sambo är det mina pengar som används när det skall handlas turkosa badrumsgardiner, elefantsandaler till barnen, leksaker till alla husdjuren samt en hel drös med onödiga saker. Argumentet för att kunna göra detta är att eftersom jag har nöjet att tjäna mest pengar vill hon ha nöjet att bestämma vad vi (läs hon) skall göra med dem. Ännu ett exempel på en kvinnlig tankegång. Nä för tusan, här skall det vara jämlikt tycker jag, eller än hellre att ni tjänade mer än mig så jag kunde köpa saker jag vill ha!

Det finns ännu mer orättvisor, men som jag inte ids att ta upp här. Det får vi ta upp på den första Män Kan Också mässan.

Rottne/Åby kryssar vidare i tabellen. Precis som Napolis föregående säsong är det kryss i alla matcher. Nu senast mot Räppe där vår kvitteringsboll var det sista som hände i den matchen. När det gäller de planerade nyförvärven av rutinerade spelare som skulle dominera och domptera på planen bidde det inte en tummetott än en gång. Kanske nästa säsong. Vi skall ju vara i division 3 om några år så det är bäst att skynda på.

Sista ordet

UEFA-cup äventyret är över för denna gång. Det var roligt så länge det varade. Nu tar vi och kämpar hem Svenska Cupen så är vi med i nästa års cup.

Drottning Sylvia sa att hon nästan fick ont i magen under herrarnas höjdhoppsfinal. Hur vet man det? Att man nästan fick ont i magen.

Vad tusan gjorde SMPs Johan Persson i Aten? Inte en enda artikel skrev han där ifrån. Alla artiklar om OS, förutom hans krönikor, var från TT. Och läser man hans krönikör kan man undra om han inte lika gärna kunde ha stannat hemma.

På tal om SMP. EF har fått mycket beröm den senaste tiden. Det är kul tycker jag. Undrar hur mycket det sticker i Johans ögon. Hoppas på mycket.

Snart World Cup i ishockey. Det känns inte rätt på något sätt när man har sett de sexisti… opps, jag menar de spännande beachvolleymatcherna under OS.

100 spänn på att Robert Gustafssons ego Tony Richardsson spelar Stefan Holm på årets idrottsgala.

100 spänn på att grekiska mästarinnan på 400 meter häck var dopad. Jaså var det spelet stängt.

All heder åt JO Waldner, men det känns ändå som sporten sjönk lite i aktning när man som lite lönnfet 39-åring kan gå in och dominera så som han gjorde.

Det var ingen jämställdhetsfanatiker som skrek och yrade när ovan nämnde JO visade upp sin bleka bak mitt under bästa sändningstid. Tänk och Sanna Kallur hade gjort samma sak, jäklar vad det hade skrivits om det.

Zlatans senaste mål är bara så läckert. Snart får nog alla Zlatanhatare ge sig.

Henke Larsson med från start i säsongspremiären. Det är jäkligt stort.

Bilden på Kaspars är med för att det är Kaspars. Han är bäst, så enkelt är det.