Nyheter

Omstart – Internt möte 2004-06-08

Som många av er redan vet så har det idag varit möte mellan Östers IF och East Front gällande den uppkomna situationen efter Bodenmatchen. Vi vill nu från båda sidor stryka ett streck över de situationer som förekom under och efter matchen, och istället blicka framåt i en serie där såväl Öster som East Front känner att man kan prestera betydligt bättre än man hittills gjort.


Närvarande från Östers IF var klubbordförande Ola Rydén, spelarna Fredrik Gustafson och Denis Velic, samt tränarparet Leif Widén och Nicklas ”Liatorpar´n” Persson. Från EF fanns såväl ordförande Torbjörn Axelsson som Patrik Rask och undertecknad på plats. Mötets syfte var att reda ut den uppkomna situationen på bästa sätt, och även att lägga de kort på bordet som kan läggas ut just nu.

Det första vi konstaterade var att sådana här händelser (som vanligt) uppförstoras till något som ligger närmare fantasi än verklighet i och med medias kontinuerliga intresse kring missförhållanden och konflikter. Såväl tränarstaben som ”Fidde” och Velic vittnade entydigt om att man definitivt är medvetna om att något är fel när det gäller själva spelet på planen, och att man verkligen gör sitt bästa för att lösa problemet. Vi kan också avskriva rykten om att det skulle förekomma några schismer eller annat i spelartruppen, utan istället konstatera att Östers omvittnade goda gemenskap och bra stämning i spelartruppen genom åren lever kvar även 2004. Detta alltså trots den sportsliga situationen.

Vi från EF:s sida redogjorde för våra synpunkter på det inträffade, och mottogs av förståelse från såväl spelare som tränare och ledning. Det mest konkreta vi pratade om för att förhindra att sådana här problem dyker upp i framtiden var att vi ska fortsätta med den här typen av möten även när det inte handlar om någon enskild händelse. Detta för att förhindra ryktesspridning och annat från supporter- och mediahåll och därmed enkelt kunna slå hål på eventuellt uppkomna myter.

Spelare och tränare pratade också om hur de ser på East Front och ”klacken” som helhet, och vi var alla överens om att helhetsintrycket är oförändrat mycket positivt. Ingen har kunnat undgå att märka supporterskarans utvidgning och är förstående till att ju mer människor som aktivt engagerar sig i Öster, desto mer krav ställs det på laget. Spelarna förklarade att man som spelare tycker att det är bra att man har en viss press på sig från supportrarna, samt att man gärna ställer upp efter träningarna och pratar med supportrar som har frågor eller synpunkter.

Vi kan också konstatera att det som gäller i första hand är att klara av situationen med de tränare och spelare som finns inom föreningen just nu, och att det finns fullt förtroende för samtliga inblandade. Samtidigt stängs inga dörrar för framtiden. Målet är fortfarande att hitta en långsiktig lösning till tränarposten, samt att utveckla spelartruppen efter bästa förmåga. Något mer konkret finns inte i dagsläget.

Slutligen så var vi överens att det bästa vi kan göra nu från såväl spelar- som supporterhåll är att knyta näven i fickan och försöka prestera så bra som möjligt tillsammans. Varför inte börja redan i morgon i bortamatchen mot Falkenberg? Med rätt stöttning och inställning är vi Östersupportrar den 12:e spelare alla pratar om, och ökar därmed våra chanser att vinna matchen betydligt.

Alla till Falkenberg!