Nyheter

Gefle IF – Öster 2-0

Ett steg i rätt riktning, men på tok för lamt framåt. Det är den allmänna åsikten om Östers andra raka förlust, den här gången mot ett formstarkt Gefle på bortaplan.


Innan matchen hade det talats om att slopa 4-3-3 systemet som inte varit någon större succé i serien hittills. Så blev också fallet, och följande elva startade i en traditionell 4-4-2:

Kennfors
Petersson, Thor, Jonsson, P Karlsson
Nouri, Wibrån, Gustafson, Svensson
Söderberg, Ottosson

Med Wibrån och Gustafson centralt placerade ska vi bara vinna kampen om det centrala mittfältet, men det verkar fortfarande som förgjort för oss. Gefle tog ledningen med 1-0 på hörna, och trots några chanser att utjämna och många stunder riktigt bra spel (det skall sägas) så blir det inte fallet. Istället sänker de ljusblåa Öster med att mata in 2-0 innan halvtid.

Andra halvlek är en orgie i frustration, byte av spelsystem och tokoffensiv utan resultat. Har Österspelarna helt glömt bort var målramen sitter? Skrämmande var också att Gefle föll tillbaka väl långt, men hade ändå inga större problem att freda sitt mål. Ett plus ska vi ge till Sallhag som gör en frisk insats som högermittfältare i halvleken (Nouri utbytt).

Sammanfattningsvis: Uppenbarligen är spelarna nu i dålig mental kondition. Spelmässigt ett fall framåt, men jag förstår inte ängsligheten som finns hos vissa spelare. Innan gårdagens match hade vi fyra poäng upp till serieledning, nu är det sju. Fortfarande ingen direkt anledning till att oroa sig, och spelarna borde kunna ”slappna av” mentalt, sätta sina chanser och – för det är fortfarande inte helt OK – röra sig ännu mer.

Och så det viktigaste av allt – kampviljan. Om nu spelarna glömt hur man gör när man springer så länge man är planen, så kan man alltid se på Kaspars Gorkss som byts in på komiskt många platser men som aldrig gör sina supportrar besvikna på grund av att han åtminstone kämpar till 110%…

Det ÄR långt kvar, men nu dras snaran åt – sakta men säkert. Nu måste helt enkelt vändningen komma i kommande matcher, annars så räknar vi supportrar med att någon form av åtgärd vidtas. Och får undertecknad bestämma så ser jag hellre ett lån av en forward än att lägga pengar på en tränarlön.