Nyheter

Öster – Västerås SK 2-0

En bekväm seger för rödblått idag efter en mycket bra halvlek och en lite sämre. Målen vi fick se var dock riktigt eleganta, först 1-0 via Ottosson på nick och till sist Freddy Söderbergs avgörande 2-0 i slutminuterna. Men planens gigant hette Christer Thor (bilden) som gör en fantastisk match som mittlås i Öster.

Om vi tar en sak i taget och börjar med matchinledningen så kan vi enkelt konstatera att Öster började i ett mycket rappt och fint tempo. Västerås backade hem väldigt långt och gav Öster rena autostradan på kanterna, vilket resulterade i en hel del fina kombinationer och en ribbträff av Denis Velic. Så fortsatte det ända tills Johan Svensson serverade Ottosson ett perfekt inlägg som resulterade i en lika perfekt nick till 1-0. Öster fortsatte sedan och pressa för ett andra mål, men avsluten hamnade överallt utom på mål… i ribban, i stolpen, över kortlinjen, över sidlinjen…

I andra halvlek blev det lite jämnare. Öster blev lite väl försiktiga, och Västerås fick flytta fram sina positioner. Man kunde dock egentligen inte skapa någonting av värde framför Kennfors, detta mycket tack vare idogt jobb av Gustafson och Wibrån på mittfältet samt mannen ni ser på bild ovan till höger – Christer Thor. Vilken match han gör! Som t ex när Västerås skapade det som skulle kunnat bli deras stora kvitteringschans så springer Thor jämsides med VSK-anfallaren, inväntar precis rätt ögonblick och gör en så klockren brytning att man nästan blev tårgöd på Norra Stå. Det var länge sedan man har sett Thor så här pigg, alert, vältränad… Ja han ser t o m riktigt spelsugen ut.

Mot slutet av andra halvleken så tröttnade VSK betänkligt när deras slit inte gav utdelning, och Öster kom tillbaka. Med lite skärpa hade vi kunnat dryga ut ledningnen med några mål, men det blev bara ett. Johan Svensson (som vanligt utmärkt) kommer förbi sin back, och lyckas peta bollen in mot nyinbytte Söderberg i en duell med Västerås målvakt. Söderberg gör sedan inget misstag utan springer bara in med bollen i öppet mål, oerhört välkommet och skönt!

Västerås hade det inte lätt idag. Det finns kvalitéer i laget, men av de omtalade anfallarna Bärlin och ”pånyttfödde” Holmberg märkte man inte mycket. Jag fastnade för deras nummer 5, en offensivt löpande ytterback med mycket spring i benen. Resten av försvaret såg lite tungt och orörligt ut.

I Öster får vi ge överbetyget till Christer Thor, och strax därefter hamnar Fredrik Gustafson som är SÅ nyttig för Öster, och finns överallt på planen. I de sammanhangen kan man ju heller inte glömma Peter Wibrån. Eller för den sakens skull Johan Svensson…

Äh, vi ger hela laget en eloge va? Vi vek inte ner oss, stod upp i 90 minuter, skapade de hetaste chanserna och tog tre poäng. Man kan bara inte vara missnöjd med någon då.