Nyheter

Inför Café Opera – Öster

Tänkte berika (nja) er tillvaro med en snabbartikel inför bortamatchen mot Café Opera där speciellt en person står i fokus, nämligen Peter Kennfors (bilden) som gör sin första tävlingsmatch från start i Öster i år. Det lär inte heller bli den sista iochmed Björn Stringheims skada, och naturligtvis kommer mycket i den här införartikeln att handla om ”Kenna”. Skumt vore det väl annars.


Ni kanske tror att jag skall skriva nåt i stil med ”upp till bevis Kennfors” men se det tänker jag inte alls göra. ”Kenna” behöver inte bevisa någonting för mig, jag vet att han har kapaciteten som krävs. Det skall dock bli spännande och se hur han hanterar situationen, och visst måste man ju analysera förändringen på målvaktssidan iochmed Björns skada…

Kennfors är en lite annorlunda målvakt än Stringheim, främst på så sätt att han är mer verbal. Det betyder att han pratar mer med backarna, styr och ställer och förklarar precis vad han vill att de skall göra. Förhoppningsvis kommer det samarbetet att funka bra med innerbackarna redan från början, och iochmed att ”Kenna” funnits med i Öster sedan 1999 och hans röst hörts på träningarna ända sedan dess så borde ju inte det ställa till några problem.

Annars är de här två målvakterna rätt lika varandra, och inför 2002 var kampen om platsen som förstemålvakt väldigt jämn. Östers förre tränare Kouznetsov valde till sist Björn, och jag minns att jag snackade med honom om det uppe på kansliet. ”Schenka” menade att det allra främst var rutinen som fick honom att välja Björn, annars menade han på att det var oerhört jämnt de emellan.

Just då var jag själv osäker på Björns kapacitet. Tyckte att han var ute och ”flaxade” lite väl mycket i straffområdet, men det har han sannerligen förbättrat under de två år sedan ovanstående samtal inträffade och idag är han en riktigt bra målvakt efter några års rutin.

Summa summarum om målvakterna nu: Är övertygad om att ”Kenna” inte kommer att göra oss supportrar besvikna – på sikt. Det är främst rutinen som saknas, han kan ibland se lite osäker ut i vissa situationer men jag tror att om något nu är positivt med Björns skada så är det att vi får möjligheten att lyfta vår andremålvakt… Hur högt han lyfter av detta återstår ju dock att se.

Resten av laget är en ljus historia. Inga nya direkta skador har rapporterats från träningarna i veckan utan alla är pigga och någotsånär friska. Backlinjen ser gjuten ut redan nu, om inget hänt på de sista träningarna startar förmodligen Karlsson x 2, Thor och Jonsson. Den stora frågan är (som vanligt) hur Widén tänkt att formera mittfältet/anfallet. Söderberg gjorde många bra saker borta mot Friska Viljor, och det känns som om han kan komma att få chansen igen. Men chanser måste man också sätta, och jag misstänker att Leif därför kommer att köra med Wibbe, Fidde och Velic centralt och ge Pettsson förtroendet som yttermitt/anfall tillsammans med Svensson. Otto är så gjuten som toppforward som han bara kan bli.

Café Opera har startat säsongen hyggligt. Två oavgjorda matcher mot två bra lag, Åtvidaberg och Enköping har gett ”lilla AIK” två poäng. Den stora frågan är hur man tänkt att spela mot Öster, laget har växlat till 4-3-3/4-5-1 även dem inför den här säsongen för att harmoniera med AIK. Mitt tips är att man kommer inleda rätt försiktigt med alla mittfältare bakom bollen, och att man under den här perioden får ha lite tålamod från Östers sida.

Precis som i matchen mot Friska Viljor gäller det att inte vika ner sig och sluta kämpa, även om spelet skulle traggla lite. Jag tror att det kan bli tufft för oss att ta poäng uppe på Kristinebergs IP – vi måste visa mer än vad vi gjort hittills i serien om så skall bli fallet.

Läs gärna även införartikeln på osterfotboll.com, Östers officiella hemsida som finns länkad här nedan.