Stringheims hälsena av

Som ni säkert redan vet så har Östers målvakt Björn Stringheim råkat ut för en lika elak som oturlig skada. Under en tvåmålsträning i måndags så gick hans hälsena rätt av, och det är en skada som kräver flera månaders rehabilitering. I värsta vall kan det vara slutspelat för i år.


Björns stabila målvaktsspel de senaste åren har betytt väldigt mycket för Östers IF så att det handlar om ett allvarligt avbräck står helt klart. Vidare måste det kännas oerhört tungt för Björn att bli skadad nu, precis i inledningen av säsongen. Men det här är spelets regler – fråga t ex Jocke Karlsson, Östers ytterback om de två senaste säsongerna…

Öster tänker i första hand inte ersätta Stringheim med en ny förstamålvakt, utan litar till lagets trogne andremålvakt Peter Kennfors som inte gjort bort sig i A-truppen de gånger han har fått chansen. Problemet är bara att bakom Kennfors finns i dagsläget endast Tipselits Robin Malmqvist, en mycket duktig och talangfull målvakt men som dock saknar erfarenhet från elitfotboll.

Tipset är att Öster försöker övertala Claes ”Labbe” Green som det senaste året koncentrerat sig på sitt jobb inom brandförsvaret att komma tillbaka till elitfotbollen som backup åt ovan nämnda Kennfors. Att hitta någon bättre målvakt än brandman Green lär inte bli lätt då det utländska transferfönstret är stängt. För att skämta till det en sån här trist dag kan man ju säga att ”Claes Green, kom tillbaka – det brinner i knutarna”…

Publicerad i Nyheter
Arkiv
%d bloggare gillar detta: