Inför Friska Viljor – Öster

Så har det blivit dags att på allvar ge sig in i Superettalunken efter en bedrövlig premiär. En ny dag på jobbet, och förmodat taggat och tufft motstånd från nya elitlaget Friska Viljor uppe i Örnsköldsvik. Den enda skadan i Öster förutom långtidsskadade Fredrik Bild är en förkylning som just nu biter sig fast hos Peter Wibrån (bilden).


Egentligen inte alls mycket att skriva hem om inför den här matchen. Öster har haft bra träningar på sistone enligt Leif Widén, och man har gemensamt gått igenom misstagen man gjorde mot Häcken. Den usla planen på Värendsvallen gjorde helt enkelt att Öster blev för försiktiga, för statiska och på tok för defensiva. Sedan när Häcken lyckats toffla in 0-1 så gjorde man tvärtom – upp med allt i anfallet. Då tappade vi det lilla spel vi hade. Nä glöm bort premiären, det har redan jag gjort. Vilken premiär?

Som sagt, vi ska inte tro att det räcker att ställa ut skorna idag. Hemmapremiär på Skyttis IP för Friska Viljor, och räkna med gott om åskådare som lär göra sitt allra bästa för att stötta hemmalaget till stordåd. Friska Viljor har kapacitet att rubba Öster, gräset är (gul)grönt och fotbollen är rund så om vi ska få med oss poäng från den här matchen gäller främst 3 saker:

1. Rörelse
2. Tålamod
3. Kämpaglöd

Kommer vi upp i normal standard på de här tre sakerna så ska ärligt talat Friska Viljor inte ha stor chans. Men viker vi oss på någon eller några av punkterna – då kan det mycket väl bli så att vi fortfarande ligger sist i Superettan efter den här omgången är spelad.

Så spring fort, spela fotboll och vik för f-n inte ner er, Öster!

Publicerad i Nyheter
Arkiv
%d bloggare gillar detta: