Nyheter

Öster – Raufoss 6-1

Öster krossade idag norska Raufoss med 6-1 efter en mycket stabil insats. Målskyttar för Öster blev Markus Jonsson(straff), Denis Velic (2 st), Andreas Ottosson, Emin Nouri och Peter Wibrån…

Öster spelade den variant av 4-5-1/4-3-3 som var så framgångsrik mot fysiska Sandefjord tidigare i veckan, och det var aldrig något snack om saken var segern skulle hamna. Följande lag ställde upp:

Kennfors
J Karlsson, Jonsson, Gorkss, P Karlsson
Petersson, Gustafson, Wibrån, Velic, Svensson
Ottosson

I den här varianten fungerar alltså Petersson/Svensson som defensiva anfallare eller offensiva mittfältare och Gustafson, Velic och Wibrån som renodlade centralmittar.

Det tog bara sju minuter innan Öster tilldöms straff efter att Ottosson blivit manglad i straffområdet. Markus Jonsson exekutor, och 1-0 till Öster. 2-0 kommer på nick(!) från Denis Velic i 17:e minuten, och man hinner även med 3-0 (Ottosson) och 4-0 (Velic igen) innan halvtidsvilan.

Efter halvtid så fortsätter Öster att trumma på. Jonsson och Ottosson lämnar planen, och ersätts av Thor och Nouri. Det dröjer nästan 20 minuter innan Öster hittar målet igen, den här gången får Nouri guldäge efter mycket fint förarbete av Daniel Petersson och gör inga misstag. Och för att verkligen slå den sista spiken i den redan kassaskåpssäkra kistan så dundrar Wibrån in 6-0 från 25 meters håll.

Nu slår Öster av på takten lite, vilket man kan förstå. Raufoss tillåts att komma fram lite högre upp i planen, får en hörna strax innan slutsignalen som nickas in till 6-1. Norrmännen tilldöms även en straff i slutminuten som dock Peter Kennfors dubbelräddar(!).

Enligt rapportörer på plats så skall hela laget ha beröm idag, och att döma av rapporteringen och målen så är vi på eastfront.net böjda att hålla med. Mycket bra styrkebesked av Österlaget!