Nyheter

Nach Rostock…

Nu när det börjar dra ihop sig till resan mot Rostock så vill vi som arrangerat resan passa på att lägga upp lite extra information om resan utöver den som redan publicerats här på hemsidan. Det handlar bl a om att vandrarhemmet blir dyrare än vad som tidigare sagts.


Men vi börjar från början.

Avresan är alltså 04:30 från Värendsvallen, och se gärna till att ta er dit på något sätt eftersom vi inte lär hinna med att plocka upp en massa folk på morgonen. Vi åker sedan så fort vi bara kan ner mot Trelleborg, och under resan ner så kommer pengar att samlas in. Se till att ha kontanter i plånboken för detta ändamål.

Färjan lämnar sedan Trelleborg vid 08:00 och är framme i Rostock klockan 13:45. Observera att det inte finns några hytter reserverade för oss, men till skillnad från filmen ”Torsk på Tallinn” så blir ni inte inlåsta i bussarna… Det första vi kommer att göra när vi väl kommit ur färjan med bilarna är att styra kosan mot det vandrarhem vi skall tillbringa natten på och checka in.

Det vandrarhem som vi skulle ligga på fick kalla fötter av någon anledning och meddelade mig helt frankt för ett tag sedan att min bokning jag gjort långt dessförinnan inte gällde då de inte hade någon plats(!). Av detta lärde man sig att man inte skall lita på Internetbokningar på tyska vandrarhem… Istället hjälpte våra tyska vänner i staden oss med att få 18 platser på ”Jugendgaesteschiff”, vilket alltså är en båt för er som inte kan tyska. Namnet på båten är MS Georg Büchner, och jag vet ärligt talat inte mycket om standarden på det mer än vad man kan se på bilderna på deras hemsida. Det ser bra mycket fräschare ut än det vandrarhem vi tänkt oss från början kan jag dock meddela. Det här alternativet bliev alltså lite dyrare än vad vi tänkt för övernattning, priset är 19€ per person och natt. Men då ingår frukost, vilket inte fanns på det andra alternativet vilket kanske kan vara en tröst. En knapp extra hundring alltså.

Läs mer om vandrarhemsbåten på nedanstående länk (klicka vidare till ”Lage”, ”Besonderheiten” m.m.):

Jugendgaesteschiff MS Georg Büchner

Efter detta kommer vi att på något sätt ta oss till någon pub innan matchen, och strax därefter ta oss in på den sektion vi blivit tilldelade gratis(!) biljetter till. Kan meddela att biljetterna till den här sektionen normalt kostar 13€ per person, en kostnad som vi alltså slipper tack vare våra tyska vänner.

Efter avnjuten match väntar Rostocks nattliv på oss, vi har blivit inbjudna till supporterpubar lite här och där och blivit lovade bra priser. Sedan gäller det att var och en själv tar sig till vandrarhemmet framåt småtimmarna om man nu vill övernatta där…

Efter en god natts sömn så tar vi vår betalda frukost på vandrarhemsbåten (för de som orkar med sådant) och några timmar innan färjan tar oss tillbaka till Sverige så åker vi till ett stort köpcenterområde som ligger i princip intill färjeterminalen. Där kan man bl a köpa godis och fina tyska souvernirer… skojar bara.

Sen lämnar färjan Rostock 15:15 och vi är framme i Trelleborg 21:00 på kvällen. Efter det blir det raka vägen hem utan krusiduller så förhoppningen är att vi är tillbaka i Växjö runt midnatt.

Några saker att tänka på:
– Giltigt pass eller internationellt körkort. Alla har inte samma tur som Ola P, speciellt inte i Rostock…
– Ha kontanter redo för pengainsamlingen på lördagsmorgonen. Resan kommer att kosta runt 600 SEK per person. I Tyskland kan du växla på rätt många ställen, och för dig som har VISA-kort finns bankomater. Vi tar INTE emot betalning för resan i euro!
– Tänk på att vi är gäster i Tyskland, och bl a fått gratis inträde på matchen och mycket fixat av våra supportervänner. Med andra ord, se till att sköta dig på matchen och respektera de regler som finns på arenan.
– Under hela resan gäller att var och en tar hand om sig själv. Vi kan inte och vill inte ansvara för människor som inte klarar att passa tider, eller på annat sätt missköter sig. Tänk på att det faktiskt är rätt lätt att hamna i tysk fyllecell, har inte själv upplevt det som tur är men kan berätta att det inte är någon rolig upplevelse.
– När vi handlar godis och tyska souvernirer *host* under söndagen så måste ni respektera de gränser vi sätter upp för hur mycket varor (antal kg) ni får ta med er. Numer så kan ju knappt tullarna ta en för spriten längre, men poliserna är snabba med att kolla så bilarna inte är överlastade ute på vägarna. Och dessutom blir minibussarna rena trafikfarorna när de är överlastade. Jag kommer t ex INTE att vare sig köra eller åka i en överlastad buss.

När du tänkt igenom ovanstående och konstaterat att den rätta partystämningen infunnit sig så vill vi önska dig som resenär en sjukt trevlig resa. Resten av er får skylla er själva.

Alle nach Rostock! Rostock wir kommen!