Nyheter

Knäna i fokus

”Är du fotbollsspelare med taskiga knän? Ring isåfall Östers IF, vi har en plats för dig…”

Med tanke på de senaste årens problem med olika varianter av knäskador så börjar man undra om ovanstående jingel finns i verkligheten. Förra året skrev vi om bl a Ludde Ernstssons och Daniel Peterssons knän, nu skriver vi om Fredrik Bilds (bilden) och Anton Axelssons.


Positivt är dock att den senare(Axelsson) så smått börjat träna efter sin överansträngningsskada. Vi vet dock sedan tidigare att den typen av skador kan vara lite sega att bli av med, men vi får helt enkelt hoppas att Anton är ett undantag från den regeln.

Det är betydligt värre med Fredrik Bild. Smärtorna i hans knä är rejäla och har inte släppt trots två veckors vila från allt vad träning heter. Idag ska knäet röntgas och undersökas på allvar, och vi vet förhoppningsvis mer om någon dag. I värsta fall, jag säger alltså i värsta fall, kan Bilds karriär vara över.

Ovanstående osäkra faktum påverkar indirekt affären mellan Skonto Riga och Öster gällande Kaspars Gorkss. Från att ha haft fyra konkurrerande mittbackar kan Öster plötsligt bara ha två om det skulle visa sig illa med Bilds knä (varav en är något skadebenägne Christer Thor):

”- Om inte Skonto accepterar den prislapp vi satt på Kaspars blir det ingen affär. Gorkss har kontrakt med oss även kommande säsong och skulle Bilds knäskada visa sig allvarlig har vi inte längre något överflöd av mittbackar”, säger Leif Widén i dagens SMP.

Frågan är hur motiverad Gorkss i ett sådant läge kommer att känna sig efter att klubben försökt sälja honom de senaste månaderna, men man kan alltid hoppas och tro att den rätta professionella inställningen finns där. Nu lämnar vi mittbacksproblemen och går in på något roligare:

John Sallhag får A-lagskontrakt med Öster. De fina insatserna på försäsongen har övertygat ledningen om att försäkra sig om denne yvige, irrationella och tekniska yttermittfältare. Vidare konstateras även från Österhåll att ovanstående blir årets sista A-lagsvärvning ”om inget oförutsett inträffar”. Det finns dock en av fyra lärlingsplatser kvar i årets trupp, där de övriga tre nu vikts åt Daniel Nilsson (Ljungby IF), Erik Tengroth och Emin Nouri (från Östers Tipselit).