Nyheter

Söderberg, Axelsson och Velic klara

Två unga forwards och en smörpassande mittfältare blev igår klara för Östers IF. Det handlar om Freddy Söderberg, 19-årig mittfältare/forward från IFK Värnamo samt Anton Axelsson och Denis Velic. Sen kommer ytterligare en provtränande ytterback, Ljungby IF:s 18-årige Daniel Svensson, att ansluta till träningen vecka 51.


Men vi börjar med Freddy Söderberg. Öster har under en längre tid hållit koll på Freddy, som trots sin längd (190 cm) inte är någon huvudspelare – dock väldigt teknisk, snabb och rapp i steget. Han har spelat som både högermittfältare och forward, och varit den kanske mest lysande stjärnan i IFK Värnamo (division II)sedan Per Cederkvist (nu i Djurgårdens IF) försvann. I Öster kommer han i huvudsak att användas som forward, och vi på eastfront.net önskar Freddy hjärtligt välkommen till föreningen.

Anton Axelsson känner väl alla till vid det här laget. ”Den eviga talangen” med Växjö BK som moderklubb hade bl a lite problem med skador under föregående säsong och kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa. Nu är han helt överens med Öster om ett tvåårskontrakt, och full satsning gäller.

Denis Velic tillhör också ”de eviga talangerna” som hade ett tungt skadefyllt 2003. Nu är ÖIF och Denis äntligen på det klara med hur kontraktet skall se ut, som löper över en säsong till.

Förhandlingarna med Peter Gitselov fortsätter även idag, och som vi berättade igår så ser Leif Widén i fortsättningen även Peter som forward. Det innebär att om parterna skulle komma överens idag så har vi fyra forwards klara – en rutinerad räv i Ottosson och tre unga, delvis oprövade men pigga killar.

Vecka 51 så ska de sista pusselbitarna läggas när det gäller truppen för 2004. En del matcher planeras in i Tipshallen under veckan, och enligt vad eastfront.net erfar så kommer en av killarna David Henning/Daniel Svensson att få kontrakt med Öster beroende på hur det går för dem i Tipshallen. 18-årige Daniel Svensson är också en spelare som Öster haft ögonen på ett tag nu, och som faktiskt även deltagit i Östers tipselittrupp på träning och under en turnering i Danmark.