Nyheter

Silly Season – del 3

Så var det återigen dags för lite Silly Season-info. Alexander ”Acke” Steen (bilden) är den senaste i raden att nekas nytt kontrakt med klubben. Samtidigt så testar klubben en ung lovande 18-årig amerikansk ytterback vid namn David Henning från Des Moines Menace, och eventuellt ytterligare en ”Mr X” – en utländsk forward där ÖIF varken vill uppge land eller lag…


Om vi börjar med Alexander ”Acke” Steens sorti ur truppen så kan vi konstatera att iochmed att Daniel Petersson och Patrik Karlsson under 2004 ses enbart som mittfältare så blir det några yttermittfältare för mycket. ”Acke” är/var en sevärd spelare med en inställning påminnande om en terrier på speed, och det är med stor sorg vi på eastfront.net tackar Acke för god visad moral, kunskap och kämpaglöd på planerna 2002 och 2003 och beklagar att vi inte får se honom i de rödblå färgerna framöver.

Om vi fortsätter med provspelande David Henning så tyder en snabb förundersökning på Internet att det handlar om en kille med en god meritlista trots sin ungdom, och i ungefär samma läge som en viss Atiba Hutchinson för något år sedan i karriären… Han har bl a spelat i det amerikanska ungdomslaget, och gjort kontinuerliga inhopp i A-laget Milwaukee Rampage (som nu verkar ha bytt namn till Milwaukee Wave United) under 2001, 2002 och 2003. Senast har han dock hållit till i Des Moines Menace. Hennings agent betalar flygresa och uppehälle under provspelsperioden.

Angående ”Mr X” vet vi ännu inte mycket i dagsläget. Vi vet att det rör sig om en utländsk forward – eventuellt med U21-meriter, och att han kommer att testas framöver.

Vi kan fortfarande tappa Johan ”Fiskarn” Svensson som ännu inte fått någon konkret kontraktsförslag från Hammarby att ta ställning till, vilket han vill göra innan ger slutlig tummen upp för rödblått även 2004.

Atiba Hutchinsons Kanada går rätt dåligt i U20-VM, men Atiba själv rapporteras sköta sig bra. Fortfarande ingenting konkret, ”- Det stora intresset kvarstår” enligt Ola Rydén på presskonferensen igår.

Peter Gitselov, en annan ung talangfull yttermittfältare har erbjudits nytt kontrakt – som forward(!). Leif Widén och Peter har diskuterat igenom hans situation, och idag ska Peter enligt uppgift bestämma sig.

Anton Axelsson har erbjudits tvåårskontrakt, men vill bara skriva på för ett år i taget. Parterna har dock närmat sig varandra på sistone, och man har haft som mål försöka slutföra förhandlingarna idag.

Denis Velic har haft sina krokar ute hos flera andra Superettanklubbar, men sägs ändå vara villig att skriva på ett ettårskontrakt med Öster. Det saknas dock en del innan parterna är överens här.

Peter Kennfors sägs har närmat sig en fortsättning med Öster även om envisa rykten hävdar att han är aktuell för Växjö BK i division II.

Marcus Jonsson är också i förhandlingstagen, och den allra senaste rapporten tyder på att det går bra i förhandlingarna och att de beräknas vara färdiga snart.

Såväl Leif Widén som Ola Rydén hävdar bestämt att spelarpusslet kommer att läggas färdigt under v.51 d v s innan nyår, och att det ser bra ut på alla fronter för närvarande.