Veckobrev

Jag är förbannad.

Under veckan som har gått har jag blivit allt mer förbannad. Allt är medias fel. Det är enbart de som förmedlat nyheter och reportage som gjort mig så här förbannad. Det började som en svag susning i bakhuvudet under måndagen för att sedan kontinuerligt stegra sig allt eftersom dagarna lades på hög. Och just nu är jag så skenheligt förbannad så jag måste skriva av mig. Och det blir Ni som får utstå min vrede denna gång. I värsta Lindstig stil skall jag i dag vräka ur mig allehanda bräken och ris. Så huka er gubbar och kärringar, ty nu laddar jag om.


Dagens Expressen (6/12) får mig att fullständigt flippa ut. För det första.

Denna hysteri runt diverse 15-minuters kändisar får mig verkligen att må illa. Nu hade Robinson-Robban och BB-Linda svirat runt som kändisbartendrar i Jönköping. En kommentar från RR ”Jag skall bli mer professionell, jag skall alltid vara fullast”. Gott mos, säger jag. Saken är den att jag inte bryr mig om RR, jag skiter fullständigt fan i att han är en korkad Stockholmare som diggar att vara i rampljuset och supa skallen av sig och kläcka ur sig käcka saker som ”jag får ha sex varje kväll”. Vi lever i ett fritt land som tur är, RR har all rätt i världen att vara männens svar på dum blondin. Jag bryr mig inte. Vad som retar mig är nyhetstidningars absurda intresse för dessa halvkändisar. När jag köper Expressen eller Aftonbladet vill jag läsa nyheter, nyheter som är intressanta, chockerande, engagerande o s v. Jag skiter fullständigt fan i att RR hällde sprit över BB-Lindas, som jag betraktar som mall för uttrycket dum blondin, bröst. Eller att någon vred om Naken-Jannes snopp, vilket toppade löpsedlarna för någon vecka sedan. Vill jag läsa skvaller eller nyheter om halvnakna kändisar lovar jag att köpa Se och Hör. Expressen och Aftonbladet, skärp er!

I dagens Expressen kunde man även läsa om pappan som hade dömts för misshandel av sin nyfödda son. Kanske var det dråp, jag kommer inte ihåg. Det har ingen betydelse. Vad han hade gjort var följande. Några gånger hade han tagit upp barnet och skakat det våldsamt fram och tillbaka vilket lett till hjärnskador. Han hade klämt sönder några revben på det. Släppt barnet ner i golvet medan det satt i sin stol. Han hade nu blivit dömd och man kunde, hör och häpna, läsa att domen hade mildrats för att pappan var pressad! Alltså, nu blir jag redigt förbannad här. Mildrat straff för han kände sig pressad. Så hans agerande var alltså halvt okej, för han kände sig lite pressad stackarn. Vad är det för samhälle vi har byggt upp. Skyll på stress och press och du får förståelse. Kläm sönder några revben på ditt barn, det gör inget du har ju haft det lite jobbigt på jobbet den senaste tiden. Det här är beklämmande, vidare kommentarer överflödiga.

Och nu lite förbannad fotboll.

Royal League skall spelas mellan de 4 bästa lagen i Norden. Men Gud så intressant, här skall vi peppras med högintressanta matcher som Örebro – Lyn mitt i smällkalla vintern. Eller varför inte frysa häcken av oss medan klassikern AIK mot BK Start utspelas.
Snälla bästa fotbollsförbundet, varför? Vad skall detta utmynna i? Eftersom de inte riktigt har detta klart för sig, så skall jag förklara. Vad som kommer att hända är att klyftan mellan de bra och de mindre bra lagen ökar. Vi kommer att få 4 lag i varje land som fullständigt kommer att dominera de inhemska ligorna. Det är de som kommer att få alla pengar, det är de som kommer att ha råd att köpa bra spelare. De kommer att mjölka ur alla andra klubbar för att kunna fylla sina bänkar. Enligt de uppgifter som finns om denna Nordiska Champions League är tanken att man dels skall kunna åse fotboll under vinterhalvåret, dels att våra klubblag skall få känna av internationellt tempo för att kunna hävda sig i den internationella konkurrensen. Bullshit säger jag. Vi kommer att få liknande situation här som de har i Skottland, få bra lag sen ingenting, sen mer ingenting till slut kommer resten av lagen.

Min lärare i retorik sa alltid att efter man avgett kritik skulle man föreslå en lösning, nåväl här kommer min lösning.
Utöka allsvenskan till 18 lag, inför två superettor som förr. Två lag ur allsvenkan ramlar ur, de fyra topplagen i superettorna krigar om dessa två platser i ett playoff slutspel. Alla lag som spelar i dessa elitdivisioner måste ha det nya konstgräset på sina arenor. Spelschemat skall sträcka sig från början av mars till slutet av november.
Det blir mer matcher i allsvenskan, mer pengar till ALLA klubbar. Superettorna blir högintressanta då många lag kan vara inblandande i slutstriden. De lag som är med i de europeiska ligorna kommer att vara tränade och ha matchtempo när de matcherna spelas.
Svenska Fotbollsförbundet, här kommer ett råd. Tänk lite längre än näsan räcker nästa gång.

Nu stänger vi klagomuren för idag.

Sista ordet.

Trots vinsten idag, Brynäs har börjat vandringen neråt i tabellen. Skönt att hybrisen har släppt och att de spelar som man förväntat sig. Kasst alltså.

På ett hotellrum i Stockholm slog jag på tv:n och fick in öppna kanalen. Programmet hette Bajen TV. Ni fattar nog vad programmet handlade om. Som Österpasset fast i TV. Fast så mycket sämre.

Percy Barnevik har kontaktat Kalmar FF. Han är sugen på att spela in en ny dokusåpa med Kalmar spelarna i huvudrollerna. Istället för Percys pågar skall programmet heta Ölands dårar.

Om man som målvakt i fotboll blir utbytt i halvtid måste man ha varit riktigt dålig. Jag tror inte på ett kontrakt för Lee Baxter.

Är det själviskt att hoppas på att Atiba bryter benet och är borta i två månader? Det borde öka chanserna att behålla honom.

I måndagens Expressen kunde man läsa om olika spelarnas chans att bli uttagen i EM-laget. Christoffer Andersson hade ungefär 15% chans att bli uttagen. Hur fasen räknar man ut det?

Behandlingen av Kaspars Gorkss är snudd på mobbing.

Men vi kommer att ha superettans klart bästa mittfält.