Nyheter

Widén fortsätter – med ny andretränare

Nu kan vi sluta spekulera om vilken eller vilka som tränar Öster nästa år – förre sportchefen Leif Widén fortsätter som chefstränare ett år till. Dock kommer Jonas Almén att lämna posten som andretränare och ersätts av en legend i Östersammanhang, nämligen Nicklas ”Liatorparn” Persson.


– Leif är både spelarnas och styrelsens val. Han känner truppen oerhört väl, och nu får han själv vara med och forma det lag han ska träna, säger Östers ordförande Ola Rydén till osterfotboll.com.

Klubben har ända sedan Jevgenij Kouznetsov fick sparken i somras sökt med ljus och lykta efter en lämplig tränare som kan fortsätta utveckla Österfotbollen, men misslyckats. Istället för att chansa med ett oetablerat namn väljer man i det här läget det hemvävda och trygga alternativet:

– Visst hade vi kunnat välja en tränare utifrån, men varför gå över ån för att hämta vatten? I Leif har vi en mycket duglig tränarkraft som kan truppen utan och innan och som själv känner att han kan utveckla laget ytterligare, fortsätter Ola.

Ljungbysonen Jonas Almén, som hängt med i tränarteamet sedan 2001, kommer dock inte längre att finnas kvar vid Widéns sida. Istället får vi tillbaka Liatorps egen stolthet Nicklas Persson till föreningen, efter några års frånvaro.

– Vi vill stärka upp organisationen kring laget ytterligare, och i Nicklas Persson får vi en rutinerad men ändå ambitiös andretränare som själv kan gå in och leda laget. Nicklas har ett långt förflutet i klubben, och var ju i flera år lagkapten. Han har stått på egna ben som tränare ett tag, och nu känns det helt rätt för oss att hämta hem honom till Öster igen.

Ola Rydén aviserar att även fler personer kan komma att ingå i organisationen kring träningarna framöver:

– Vi tycker det är viktigt att utveckla ledarteamet, och är inte främmande för att knyta till oss ytterligare specialkompetens. Det kan handla om mentala rådgivare, fystränare och så vidare. Men det är Leif och Nicklas som är navet i ledarteamet.

Vi på eastfront.net önskar givetvis Leif fortsatt lycka som chefstränare och välkomnar Nicklas Persson tillbaka till föreningen!