Nyheter

Silly Season – del 1

Den första Silly Season-rapporten för året brukar vara fylld av spekulationer som i slutändan inte stämmer, men vi gör ett försök ändå.


På väg in? – mer eller mindre osäkra uppgifter

Freddy Söderberg – IFK Värnamo
En spelare som Öster sedan tidigare känner väl till. Har provtränat i några omgångar nu, och mycket talar för att Öster inte backar ur nu när man får chansen att spela in unga anfallare i en lättare miljö. Dock lär Öster avvakta tills Anton Axelsson bestämt sig om han vill fortsätta i Öster (har blivit erbjuden nytt 2-årskontrakt

Ibrahim Atiku – Västerås SK
Spelare från Ghana som spelat J-landslagsfotboll, och har varit väldigt omtyckt i Västerås under föregående säsong i Superettan. Har dock inte varit helt ordinarie i de grönvitrandiga, men har ändå gjort en hel del matcher från start. Har samma agent som Atiba Hutchinson, och sägs vara mycket intresserad av att komma till Öster

På väg ut! – helt säkra uppgifter

Daniel de Stefano
Får inget nytt kontrakt efter fyra år i Östertröjan, och flera av våra blivande konkurrenter i Superettan är intresserade av att skriva kontrakt med den ettrige mittfältaren. Har varit förföljd av skadeproblem de två senaste säsongerna.

Dani Hamzo
Har varit utlånad till Öster från Valsta Syrianska, och Öster har nu meddelat att man inte vill utnyttja sin köpoption som fanns efter säsongens slut. Har själv sagt att han vill spela i Allsvenskan, men det lär bli tufft. Kan dock hamna hos någon av SE-konkurrenterna, ett rykte talar om Boden

Joao Rodrigo
Har redan åkt hem till Brasilien med svansen mellan benen. Chansningen som Öster tog resulterade i ett allsvenskt mål (var iofs viktigt) mot Enköping, men trots goda intentioner efter Leif Widéns tränarövertagande rann allt ut i sanden. Hade dock potential att lyckas.

På väg ut? – mer eller mindra osäkra uppgifter

Atiba Hutchinson
Är den enda spelare i dagens Öster där vi hittills kunnat bekräfta ett konkret externt intresse. Inte mindre än sju(!) allsvenska klubbar och några utländska jagar just nu ”spindelmannens” underskrift. Ett rykte talar om att Atiba gärna spelar i Allsvenskan 2004 förutsatt att rätt pengar hamnar på bordet.

Peter Wibrån
Är omgärdad av diverse rykten, men de lär vara skapade av personer som inte känner Peter Wibrån särskilt väl som person. Har dessutom kontrakt ett år till.

Andreas Ottosson
Ett rykte säger att Kalmar FF är intressade av Blekingesonen, men det har inte bekräftats från Kalmarhåll. Har kontrakt ett år till.