Veckobrev

Kalmar, Valuta och sjunken skuta

kalmar ff är tillbaka i fotbollssocieten medan vi får härva i dyngettan. Livet är orättvist. Jag ska inte trötta ut er med att skriva om kff. Jag ska dock nämna att kalmar är det yttersta beviset på att Charles Darwin hade rätt; människan härstammar från apan. När 2004 lider mot sitt slut kommer kalmar dock att ligga lågt, mycket lägre än en sjunken båt.


Förutom Östers degradering och kalmars avancemang får Föreningssparbanken mig på dåligt humör. Avgifter hit och dit, avgifter för att få betalkort, avgifter för att använda betalkort, avgifter för att ha fonder och konto i banken. Vid ett tillfälle önskade jag få ett uttagsregister från mitt konto. Banken vill då ha 50:- av mig i avgift. Jag avböjde vänligen förslaget och kom tillbaka någon dag senare då jag fick mitt utdrag gratis. Häromdagen ville jag byta mina Eurors mot Danska kronor. Då ville banken ha 60:- i avgift. Först 30:- för att växla mellan Eurors och Svenska kronor och sedan ytterligare 30:- för att växla till Danska pengar. Jag kan göra listan på tillfälle då jag blivit milt sagt upprörd hur lång som helst men jag stannar här. Jag tror dessutom att banken tyckte jag var rätt trög då jag vid ett annat tillfälle ville växla mina Eurors till Tyska pengar!!!

Shjon Podein, Lakers senaste nyförvärv, säger att Lakejernas uppträdande under matcherna är bland det starkaste han upplevt. Man kan väl konstatera att killen inte upplevt så mycket. Ja, jag erkänner; jag läser artiklarna om Lakers i Smålandskomposten. Jag har även varit på en match i plåtskåpet i år. Jag blev varken imponerad av spelet eller av klacken men däremot är jag gravt avundsjuk på att Lakejerna drar iväg i nio supporterbussar till Ängelholm. Där har de lyckats mycket bättre än oss.

Djurgården firade SM-guld på stadion och East Front stod på gästlistan. Vi erbjöds dock de sämsta platserna vi någonsin haft på någon arena. Tubkikare stod inte på utrustningslistan men hade behövts. När vi sedan fick pröjsa 50:- för kaffe och korv med bröd var man rätt irriterad redan innan Fredde Bild gjorde två självmål.

När höstmörkret tränger på och kylan biter i ens kinder skulle man helst av allt vilja gå i ide. Tänk att vakna upp i april eller varför inte i oktober nästa år och då vara tillbaka i allsvenskan. Denna tanke är inte särskilt verklighetsförankrad, att gå i ide alltså. I brist på lövhögar att sova i skulle jag gärna vilja ha en flickvän. Enligt mig själv är jag första klassens svärmorsdröm. Mina två riktiga jobb jag haft har inriktat sig på barnpassning och matlagning. Dessutom gick jag ekonomisk linje på gymnasiet. Kan det bli bättre? Får jag säga det själv är jag både vältalig och vältränad. Nåja, det sista kan kanske diskuteras.

Mitt intresse för fotboll kan väl dock ligga mig i fatet lite. Att alltid sätta Öster och fotboll i första rummet går inte alltid hem hos tjejer. Ponera att man är ledsen en kväll och hon undrar om man blivit av med jobbet eller någon släkting dött. Då säger man med sorgsen stämma att man är på dåligt humör för att Kalmar slagit Landskrona. Ett annat problem är att det tar faktiskt en hel del tid att titta på massa olika matcher. En känd East Frontare och kompis till mig har lyckats halvt om halvt bryta sig ur sekten och faktiskt skaffa en riktig bra brud. För att vara ärlig berättade han redan i början på deras förhållande att han var väldigt intresserad av fotboll. Frid och fröjd trodde han. Att vara väldigt intresserad av fotboll betydde dock något helt annat för henne än vad han la i sin värdering.

Kärleken är fin. Under slutet av säsongen uppstod flera frågor; vem i klacken ska lägga rabarber på Linn Broby. Är det någonting på gång mellan Mattan och Boman? Får Zingo ledigt av Malin för att åka till Stadion i sista omgången? På tal om Zingo, första gången Patrik Åkerdal såg Svarta Hatten trodde han det var Zingos fru. Det är stort!!! Min absoluta favorit är dock Mats Larsnäs. Han dansade sin bröllopsvals på en fotbollsplan och parets (Mats och Jennie) bröllopsresa gick till Geuseppe Meazza stadion för att se Inter – Roma.

Ta hem full rätts
Stefan Lindstig