Nyheter

Låt hjärtat va mé !

Söndagen den 5 oktober var ingen bra dag för Öster. Varken som ledare, spelare eller supporter kan man vara nöjd med den insats som gjordes på Ryavallen. Jag hade igår ett snack med ledningen för föreningen och ledningen för laget om hur vi nu ska kunna vända skiten.


Alla som befann sig på Ryavallen kunde ju själva beskåda ett riktigt bottennapp, ni som inte var där har nog hört ett antal besvikna supportrar sudla ner sina forna hjältar. Varför blir det på detta viset ?
Vi kan konstatera vad som hände / inte hände. Som supporter lägger man ner flera tusentals kronor på att följa laget runt om i Sverige, man offrar ledig tid , tid från övrig familjegemenskap etc. och man vill verkligen att det ska kunna gå vägen med att ordna en kvalplats. Med de sista omgångarna på näthinnan och vetskapen om att vi är dåliga i inledningen av matcherna och att vi måste se till att hålla tätt första kvarten så blev det ju ett riktigt slag i ansiktet med 3-0 efter 14 min. Att man då måste kunna reagera och visa sitt missnöje som supporter är självklart, men det finns ju olika sätt att göra det på…

Spelare och ledare i Öster åkte ju till Ryavallen med precis samma målsättning som vi supportrar. Man skulle hålla tätt första kvarten för att kunna ev ta den viktiga pinnen eller varför inte tre i kampen om kvalplatsen. Det visar sig att man gör den sämsta inledningen på en match som jag beskådat ( som vanligt missade jag ju första målet pga insläppet och sedan missade jag tredje också då en viss Engfeldt skulle ha med sig lite dryck in på arenan ), men på den stora bildskärmen fick jag ändå se agerandet från spelarna.

Jag kan inte i min vildaste fantasi förställa mig att spelarna inte vill kämpa, inte göra sitt bästa men på de flesta händer så verkar det låsa sig totalt, varför ?? Leffe har nu två veckor på sig att gjuta mod i den sargade truppen, en uppgift han verkligen kommer att göra allt för att lyckas med. Östers IF vill vara kvar i allsvenskan 2004 , Leffe vill att ÖIF ska vara kvar i allsvenskan 2004, spelarna vill att ÖIF ska vara kvar i allsvenskan 2004, Vi i EastFront vill att ÖIF ska vara kvar i allsvenskan 2004. Hur ska vi nu tillsammans få detta att ordna sig ?

Spelare måste vara beredda att ta en del kritik vid en insats likt den på Ryamattan, en del av dem har svårt med det men Leffe pratade ut med dem om detta i gårkväll och förklarade hur vi som åker runt i Sverige för att följa laget ser på inställningen och attityden på planen. Samtidigt måste vi i Eastfront rannsaka oss själva. Är det så att vi har en del spelare som har inte har bästa psyket och inte är i full balans blir det då bättre av att vi hånar dem öppet när de befinner sig 5 m från klacken ? Nix givetvis inte. Det var i söndags ett antal supportrar som skrek okvädesord mot vissa spelare, detta kan inte vara acceptabelt. Att man blir förbannad irriterad etc är naturligt men precis som hos spelarna så blockeras också några av oss när det inte går som tänkt.
Ska vi kunna hjälpa ÖSTER i de sista två matcherna så måste denna typ av rop och skrik bort från vår sektion. Det finna ett antal yngre medlemmar i EastFront som älskar att stå på Norra och som älskar att följa med på de underbara bortaresorna, men om vi inte tänker till lite så kanske vi missar ännu en generation Östersuppotrar.Kräver vi att spelarna ska göra sitt yttersta och låta hjärtat va mé på planen så måste VI också göra vårt yttersta för att stötta dem i den uppgiften.

Tillsammans kan alla i Öster och EastFront klara av detta, men om vi inte hjälps åt så blir det betydligt tuffare och betydligt jobbigare om vi inte lyckas.

Jag vill rikta en uppmaning till alla Ef:are. VI ska göra vårt yttersta för att hjälpa laget i de två kommande matcherna, detta gör vi genom att stötta laget på bästa sätt. VI ska i alla fall låta hjärtat va mé !!! Ställer du upp på det ?

” Vi sviker er aldrig !”