Nyheter

Supporterfilmen "Avarter"

Så är den då färdigklippt – filmen ”Avarter” som kom till under en fullt normal East Front-resa till Malmö FF – Östers IF den 1:e september. Nu kan alla Östersupportrar och andra som är intresserade förhandsbeställa filmen direkt via eastfront.net och även se och/eller ladda hem ett fåtal episoder från den.


Filmen ”Avarter” är ett resultat av en idé som funnits i undertecknads huvud ända sedan han åkte på sin första bortamatch med East Front: Att göra en dokumentation av de supportrar som idag följer Östers IF land och rike runt i såväl med- som motgång. Varje resa med vår supporterförening innehåller alltid episoder som tänjer på gränserna för så kallat ”normalt beteende”, och den resan till Malmö som filmen ”Avarter” handlar om är inget undantag…

Filmen följer tidslinjen från avfärd till hemkomst, och skildrar supportrarna under resans olika skeenden. Från de första rätt lugna milen på resan ner till att skruva upp tempot under matchen och att sedan sluta i ett enda stort crescendo av ironiska och utlämnande personer under hemfärden. Bland annat kan vi nämna en lång intervju med Öster Dam-supportern ”Svarta Hatten”, ramsor man aldrig hört förr (och inte heller velat höra) med ”Skägget”, ett långt utlägg av veckobrevsskribent Hansen om hur hans syster lyckades smuggla in en PET-flaska på Malmö Stadion, en dokumenterad ollning av ”Labila Kabila” utanför en Statoilmack i Lund, en EF:sk hyllning till klockslaget 22:22 och mycket, mycket annat.

Att producera en film är idag en ganska så enkel historia iochmed digitaltekniken och kraftfulla persondatorer. Men att distribuera den är värre – åtminstone att hitta företag som för en överkomlig penning såväl kan fixa DVD- som VHS-kopior av filmen. Om någon känner till ett sådant företag får ni gärna maila mig på adressen nedan, detta är det enda som behöver lösas för att filmen skall kunna nå ut till er medlemmar på ett vettigt sätt.

Kanske är ni nu intresserade av att få en liten smygtitt av filmen, och tillochmed kanske förhandsbeställa en egen kopia? Klicka då på länken nedan och observera att om ni vill beställa ett eget ex av filmen så måste ni göra det innan den 30:e september 2003 i år. Vi kommer efterhand att göra fler kopior, men i det första skedet kommer vi bara att släppa filmen till de som förbeställt. Priset är i skrivande stund inte fastställt, men vi räknar med att vi ska hamna någonstans runt 100-lappen för Guld- och Silvermedlemmar och något dyrare för Brons och ickemedlemmar.

Se videoklipp/beställ