Nyheter

Sorgens dag

Två barn har mist sin mamma. En man har mist sin fru. Sverige har mist en respekterad och omtyckt politiker.


Tyvärr kommer 11 september att för alltid vara en sorgens dag. Idag känner man ingen glädje, inget hopp, ingen framtidstro, ingenting. Istället är det förtvivlan som pockar på. Vi har blivit varse om att det finns människor här i världen som har en fullständigt skev bild av hur rättvisa skapas. Ändå blir vi lika förvånade och chockade när sådana tragedier inträffar.

Anna Lindh var en människa precis som du och jag. Hon hade två barn, precis som jag. Hon finns inte längre bland oss, någon ansåg att hon inte passade in. Detta är ett hån mot oss som medborgare. Vi har valt Anna Lindh att representera oss, detta kallas demokrati. Därför är detta mord riktat mot dig och mig. Det är det som gör mig så förbannad. Någonstans i Sverige går en människa som förkastar det som du och jag tror på, som tar lagen i egna händer, som skapar egna regler. Må denna människa snabbt bli tagen och dömd i demokratins tecken.

Just nu har jag svårt att glädja mig över Sveriges vinst igår. Jag har svårt att tänka på Östers kommande matcher. Att skriva ihop ett veckobrev känns inte lockande. Jag låter det vila för denna helg, och skickar ut det under nästa vecka. Att fundera/diskutera över EMU efter detta är vansinnigt. Låt oss sörja denna attack mot demokratin och visa respekt för de som begagnar sig av den.

Jag har själv två barn, därför går mina tankar till Annas familj denna helg.

EF Rottne