Nyheter

Kort inför: Öster – Sundsvall

Webmaster har varit ute och farit igen och inte hunnit skriva mycket på sistone. Men när nu lördagen så blivit söndag så känner jag att något måste ju bara författas ihop inför kvällens viktiga match mot GIF Sundsvall.


Ja, vi vet ju alla vad som gäller. Vinst för Öster, och vi får ett litet försprång ner till direktnerflyttningsplatserna, oavgjort så får vi en status quo-effekt som endast gynnar ESK och lagen ovanför strecken, och förlust så är det plötsligt vi som ska sprarkas ur igen. Roligare förutsättningar inför en match kan ju finnas…

Annars är det lite oro i supporterleden just nu. Stringen har ont i sin rygg och har blivit behandlad av naprapat. Är uppsatt i startelvan, men är osäker till start. Detsamma gäller Atiba Hutchinson, som ju varit ute och flugit och skaffat sig en rejäl dos jetlag att tampas med. Vårt kanadensiske stjärnskott kommer med stor säkerhet att inleda på bänken, en plats han definitivt inte är van att sitta på.

Laget enligt bedömare från Östers senaste träning:

Stringen
Jonsson, Thor, Bild, Putte
Danne P, Wibbe, Mattsson, Johan S
Rodrigo, Otto

Bänk: Atiba, Hamzo, Gorkss, Kenna och *andäktig tystnad* Ludde Pung.

Ludde är tillbaka i leken, ringrostig och enligt egen uppgift ”mer än lovligt seg” men han är tillbaka. Och det mina damer och herrar är väldigt viktigt det. Nu har vi en livsfarlig targetplayer, allsvenskans kanske bästa anfallande huvudspelare, att kasta in om det skulle se tufft ut inför de sista trettio…

Sundsvall kommer inte att sälja sig billigt på Värendsvallen imorgon. Man har spelat fin fotboll, men misslyckats göra mål – och börjar de komma så kan det handla om rena ketchupeffekten. Vi ska inte glömma att ”Giffarna” gjorde en fantastisk försäsong, och haussades rejält av Sveriges samlade fotbollspress. Det finns helt klart allsvenska kvalitéer i laget.

Jag tror att vi kan förvänta oss en hård press på bollhållaren ikväll, framförallt under den första kvarten. Här gäller det att vi är iskalla, inte går ner i tempo och låter bollen rulla med säkra passningar och mycket kantspel. Danne P och Johan S skall bara köra på i samma stil som de senaste matcherna så har vi mycket vunnet redan där.

Till sist, om nu Stringen inte kan stå och om Atiba får börja på bänken – acceptera faktum och stötta spelarna som finns på planen. Vi har en otroligt fin lagmoral för närvarande, och ska inte stressa sönder vårt spel även om vi skulle ligga under med något mål.

”Vi vill höra hela Vallen”

P.S. Glöm inte bort att rösta D.S.