Nyheter

Inför Öster – Landskrona BoIS

Rodrigo petad, och Hamzo och Otto på topp från start. Där har ni egentligen den enda överraskningen inför kvällens oerhört viktiga match där vi är i det närmaste tvungna att revanschera oss för den usla insatsen (förlust 0-2) i Landskrona under försommaren.


Österspelarna har fortsatt att visa framfötterna under träningarna i veckan, och även om det var tungt att åka hem från Göteborg förra veckan med noll poäng efter att stundtals presterat riktigt fin fotboll så känns det som om vi blir bättre och bättre ”dag för dag”. Otto ör väl det största utropstecknet på träningarna nuförtiden, just nu är han precis så bra som han var i början av Superettan 2002 då han gjorde precis vad han ville med motståndarna. I allsvenskan 2003 är givetvis motståndet tuffare, men en Otto i den här formen är tveklöst oerhört nyttig för laget. Ska han axla Ludde Ernstssons frälsarroll från 2002?

Landskrona visar också gryende form efter att ha haltat lite i början av säsongen. Man vann med 1-0 i den senaste matchen mot Malmö FF, där man främst visade att man är giftiga i straffområdet och säkra bakåt. Ändå är det här inte alls någon omöjlig uppgift, jag är fortfarande övertygad att Öster kan slå alla lag i den här serien om spelet stämmer men det kommer att krävas en gedigen arbetsinsats av killarna ikväll. Eller som en av mina gamla tränare i rugby sa en gång: Spring fortare, tackla hårdare och glöm bort att ha ont…

Öster tvingas avvara avstängde Jocke Karlsson men är i övrigt helt skadefria (bortsett från Ludde). Startelvan ser ut som följer:

Stringheim
Jonsson, Thor, Bild, P Karlsson
Hutchinson, Wibrån, Mattsson, Svensson
Ottosson, Hamzo

På bänken hittar vi Joao Rodrigo, Petersson, Gorkss och Kennfors.

KÄMPA PÅ RÖDABLÅ