Nyheter

eastfront.net tar semester…

…åtminstone vad gäller det officiella artikelskrivandet. Veckobreven kommer dock att fortsätta att rulla och forumet plockar ju aldrig ner skylten. Läs mer om vad som hänt med eastfront.net på sistone och vad som planeras efter semestern.


Det har varit en kaotisk vårsäsong för vår kära hemsida. Sedan East Front fixade domänen eastfront.net och konto hos vår webleverantör 2001 har antalet besökare/dag sexdubblats och till sist hade vi nått den gräns som krävde ett abbonnemang med mer diskutrymme och mer tillgänglig bandbredd per månad. Bland annat så tvingades jag plocka bort alla mediafiler och Galleriet då stora bilder stjäl väldigt mycket av den eftertraktade bandbredden.

För tre veckor sedan fick jag OK med en summa från en anonym välgörare(lite likt Karl-Bertil Jonsson) vilket gjorde att jag kunde uppdatera webabbonemanget från 50MB till 600MB diskutrymme och från 5GB transfer/månad till 25GB transfer/månad. Detta innebär att vi nu har muskler att fortsätta växa på nätet, trots konkurrens från bl a Svenska Fans och flera mer eller mindre seriösa supporterforum som drar igång till höger och vänster.

Många mailar och frågar varför inte East Front tar över Östers SvenskaFans-sidor istället då dessa enligt de här personernas åsikt lider av konkurrensen från eastfront.net. Man menar även att Svenska Fans skulle vara ett bättre skyltfönster för Östers supporterkultur än en egen sida på nätet. Kanske har de här personerna rätt, jag vet inte, men så länge eastfront.net fortsätter att växa och besökarna är hyggligt nöjda så ser vi ingen anledning att ändra på någonting.

Efter semestern kommer vi att ta ett krafttag med Galleriet som legat nere alldeles för länge(se ovan). Meningen är att personer som tar bilderna själva skall kunna ladda upp bilder som de vill dela med sig av till en bildbank som sedan publiceras automatiskt på eastfront.net. Här kommer givetvis även de gamla bilderna att hamna, och om det blir som vi tänkt så kan detta bli ett riktigt lyft för sidan.

Forumet har slagit igenom väl. Vi har inte fått ett enda negativt mail än så länge, och själv tror jag att jag läst bara något negativt inlägg av de just nu 1555 st som just nu ligger i forumets databas. Detta i samband med att besökandet på forumet ökar, leder mig till att tro att besökarna är nöjda – därmed har vi nått vårt mål.

Men nu ligger all uppdatering nere. Nu är det dags för semester; personligen har jag böcker att läsa ut, resor att åka på och familj/vänner att umgås med. Hoppas att ni alla får en riktigt bra semester och att Öster väntar med tills efter säsongen med sin…

Alltid rödblått – alltid rätt.