Veckobrev

Strejka på – Röda blå

Ni kan dra åt helvete skrek Pekingfansen åt Åtvidaberg. Tidigare i veckan önskade de sina egna spelare samma sak. I verkligheten är det ingen utanför 011-området som bryr sig om varken IFK eller deras fans. Möjligtvis att man lite till mans skrockar skadeglatt över lagets start. Stå upp för Norrköping är föreningens paroll. Hitintills har den hörsammats av ca 3500 åskådare vi varje hemmamatch.


Norrköping ligger i hjärtat av gnällbältet. Äntligen finns det anledning till lokalbefolkningens idogt gnällande. Vi säger, välkomna till Superettan, som ni så enkelt skulle springa igenom. Medan vi stöttade vårt lag i fyra år gav Peking fans upp efter fyra omgångar. Samtidigt lovar jag att de inte ens sett hälften så dåligt spel vi fått uppleva. Vilka tror dom att dom är? I princip spelar det kvittar huruvida det står ett tjugotal snorungar bakom ena målet och viftar med vimplar eller inte. Då 10000 Laziosupportrar i kurva Nord på Olympia stadion i Rom under första kvarten stod tysta med ryggen vänd åt matchen var en sak. Pekinesernas aktion kan man lämna där hän. Att krönikörer som jag själv bara ägnar en endaste spaltmillimeter åt spektaklet tyder på väldigt dålig fantasi och väldigt lite alvarliga saker att skriva om.

Förutom Östgötarna strejkar även kommunalarna. Ju längre dom strejkar desto mer pengar tjänar Växjö kommun. Visst är det bisarrt att vårdbiträden och matpersonal tjänar flera tusen i månaden i mindre än outbildade lagerarbetare. Som idrottsfanatiker vet vi dock att livet inte är rättvist. Ungdomarnas meningslösa nedskräpande på sina skolor, viket är helt förkastligt, aktualisera en gammal tanke jag haft. Nämligen att dagen innan vi möter några avarter, helst AIK eller Blåvitt (vilket gör att vi får vänta tills nästa säsong), så går vi alla upp på Södra Stå och bajsar. Helst ska vi vara lösa i magen. Detta gör att våra antagonister får ett välförtjänt välkomnande. En annan tanke är att vi åker till Fredrikskans och ållar hela arenan. Vid närmare eftertanke är det rätt äckligt att gnida pungen mot myllan i Kalmar. Man vet aldrig vad man kan få för sjukdomar.

Enligt ryktet ållade hela Bajen SM-bucklan innan dom skickade den vidare till Djurgården. Kul grej, men dom tänkte nog inte på att både Råttorna och Konkursboet från Skåne gjort samma sak innan dom själva skred till verket. Tänk er själva att Christoffer Andersson, Krister Nordin och Lasse Eriksson gnidit bucklan mot sitt könsorgan, vilken bacillhärd.

För övrigt så önskar jag att Thomas Wernersson togs ut i strejk. Att en gammal före detta målvakt som aldrig befunnit sig utanför straffområdet ska få kalla sig fotbollsexpert är patetiskt. I program efter program kommer han med tokiga analyser och dåliga gissningar.
Inte ens Smålandspostens Dan Magnusson kan mäta sig med Tok-Thomas. Hans jämlike finns dock på ovan nämnda tidning. Den förvillade skånske sportchefen Johan Persson är från Landskronatrakten, vilket naturligtvis inte är hans eget fel. När man dock flyttat till storstan och fotbollens högborg kan man göra det bästa för att acklimatisera sig. Man behöver inte spy galla över ortens lag i blaskan man är ansvarig för. När vi andra i framtiden firar cupsegrar och SM-guld på Stortorget hoppas jag att han håller sig borta. Då kan han sitta på den Skånska vischan och huttra. När rötotten gått som Bossman från svartränderna är det raka vägen tillbaka till superettan.

Ta hem full rätts
Stefan Lindstig