Nyheter

Öster ersätter Ludde?

Nyopererade Ludwig Ernstsson(bilden) kan komma att ”ersättas” med en ny forward efter att det internationella transferfönstret öppnas igen 1 juli. ”Vi tänker rekommendera styrelsen att ta fram de pengar som behövs för att göra en Bosman-värvning. Vi behöver inte betala Ludwig Ernstssons lön så länge han är skadad och publikintäkterna ligger i nuläget en bra bit över budget”, säger Leif Widén i dagens SMP.


Det skall tilläggas att Östers styrelse ännu inte kommenterat sportchefens och tränarens utspel, men att mycket talar för att de kommer att säga ja. Det är ingen hemlighet att maskineriet Östers IF för närvarande snurrar på med god fart, och det är heller ingen hemlighet att vi saknar alternativ på forwardsidan.

”Vi letar efter en utpräglad målgörare som är stark i huvudspelet. Därmed inte sagt att han behöver vara två meter lång. Att nicka handlar mer om att ha rätt timing än om att vara lång”, menar Schenka.

Iocchmed att allsvenska reservlagsserien administreras av SEF är det tillåtet att använda icke-kontrakterade spelare där vilket gör det möjligt för Widén och Schenka att i någorlunda lugn och ro studera eventuella nyförvärv i B-lagsmatcher. Detta alltså redan innan fönstret öppnas den 1 juli.