Nyheter

Företagare löser Wibrån?

Det är som bekant ingen hemlighet att Öster gärna vill utöka truppen med Peter Wibrån efter den första juli. Man har legat i förhandlingar en tid där man enkelt kunna konstatera att man inte är helt överens angående Peters kommande lön. Nu öppnar sig dock en möjlighet att låsa upp dödläget då företagsföreningarna Cityföreningen, Möbelriket och Internet City startat insamlingar bland sina medlemmar för att lösa affären.


”Vi är nära en lösning, men ännu inte helt överens om de ekomiska nivåerna. Vi vill inte ha allt för stora lönedifferenser inom A-truppen”, konstaterar Östers sportchef Leif Widén i dagens SMP.

Pengarna som nu samlas in av Växjös samlade företagare kan inte och ska inte kunna användas till någonting annat än att lösa ”Wibbe”, något som Leif Widén är helt klar över:

”Givetvis är det mycet glädjande att näringslivet ställer upp på det här sättet. Det handlar om riktad sponsring och vi vet att pengarna måste användas för att värva Wibrån och ingen annan spelare”, fortsätter Leif.

I övrigt konstaterar vi att Öster med stor sannolikhet kommer att hyra en forward mellan tiden 1 juli och 31 oktober. Anledningen är som tidigare dryftats Ludwig ”Ludde” Ernstssons långtidsskada. Leif Widén och Jevgenij Kouznetsov ska nu börja undersöka främst de europeiska alternativen då en svensk uthyrning antagligen skulle bli för dyr.