Nyheter

Inför påskhelgen – del 1

Fira påsken med East Front i år! Först av allt så inbjuder vi som bekant till Staglabergsfest på söndagen 20:e april. Staglabergsfesten, också känd som ”Ragla över Stagla”, firas varje år denna dag till minne av Östers födelse. Det var nämligen den 20:e april 1930 som några ungdomar från kvarteret Kvarnhagen på stadsdelen Öster fick för sig att bilda vår älskade förening, just på Staglaberget.


För er som aldrig besökt platsen så hittar man den enklast från centrum genom att följa Teleborgsvägen en kort bit till precis efter Strykjärnet där man tar vänster. Följ vägen upp för backen, och ta första vägen till höger (Staglabergsgatan). Längst upp på toppen av denna backe hittar ni en öppen park, och det är där vi kommer att ha vår festplats. Aktiviteter som spontanfotboll, korvgrillning, tipspromenad och allmän vanställd samvaro utlovas.

Normalt sett avslutas alltid en Staglabergsfest med ett gemensamt besök på engelska puben Bishops Arms nere i centrum (som givetvis har en åldersgräns). Blir vädret riktigt uselt brukar pubbesöket bli aningen tidigare än väntat, men meteorologerna lovar i alla fall hittills att det värsta ösregnet skall lysa med sin frånvaro. Väl mött!

Dagen efter är det bara att raskt skutta ur sängen trots möjlig betongkeps och bege sig till Restaurang Tipshallen innan matchen mot IFK Göteborg startar. Ett riktigt klassiskt möte mellan två forna mästarlag, som båda haft bättre stunder men som kanske är på gång på allvar. En separat artikel om IFK Göteborg och själva mötet kommer i morgon här på eastfront.net som en fristående del 2 till denna artikel.