Nyheter

Bortaresor 2003

East Fronts arrangerade resor till Östers bortamatcher har alltid varit supporterföreningens själ…


Nu är det mindre än en vecka kvar till premiären. Det börjar på allvar så smått att krypa runt i kroppen, och tanken på en tokfull Värensvall, känns mycket angenäm.

Men redan söndagen den 13/4 arrangerar East Front sin första organiserade bussresa för året till Helsingborg. Mer information om denna resa kommer att läggas ut på sajten senare idag.

För inbitna och rutinerade East-Frontare är det sedan länge välkänt, att bortaresorna är så mycket mer än bara själva transporten från Växjö till matcharenan. Många kan säkert skriva under på att det är först efter, att man varit med på någon av dessa halvgalna resor, som man på allvar tagit den Värendska supporterkulturen till sitt hjärta.

Det är svårt att sätta ord på vad som är så speciellt med just bortaresorna. Men stämningen i bussen är alltid på topp, man träffar nästan alltid på någon ny trevlig bekantskap, man är på väg mot något tillsammans, ett gemensamt mål och/eller en gemensam fiende. Fram i bussen samlas ofta den lite äldre skaran, som var med under guldåren. I bakre delen av bussen brukar stämningen öka markant, för varje mil som läggs till färdmätaren. I East Front är förstås alla välkomna. Jag hoppas att innerligt att nya medlemmar och resenärer, skall känna sig välkomna och trivas på våra resor under 2003.

East Fronts största utgiftspost har alltid varit resorna. Den sittande styrelsen har alltid resonerat som så, att vi vill arbeta för, att så många som möjligt skall kunna ta sig till bortamatcherna, på ett relativt smidigt och billigt sätt.

Så till riktlinjerna för årets bortaresor:

För att vara garanterad en plats i bussen måste man anmäla sig minst 3 kalenderdagar från match. Anledningen till detta är att det är svårt att få tag i bussar, om man är ute sent. Anmäler man sig mindre än tre dagar innan match, kommer man att sättas upp på en reservlista. East Front kan alltså inte garantera att man får en plats i bussen, om man anmäler sig till resan två dagar innan match eller senare.

Anmälan är i princip bindande. Det finns dock viss möjlighet att avboka sin plats på bussen, förutsatt att man meddelar detta minst 3 kalenderdagar innan avresa. Avanmäler man sig senare förbehåller sig East Front rätten att påföra hela resans fullpris, på den enskilde.

Nytt för i år är att löpande passagerarlistor kommer att komma upp på sajten. Tobias Croby arbetar med detta just nu. Det kommer precis som i fjol att finnas möjlighet att anmäla sig via mail. Tänk då på att själva mailanmälan inte garanterar en plats på bussen, förrän man har fått en bekräftelse från undertecknad. För tillfället går det inte att anmäla sig via mail, men Tobias Croby arbetar för högtryck med detta.

Information om avresetider mm läggs ut på hemsidan minst en vecka innan den aktuella matchen. Respektera de fastställda tiderna.

Betalning av resa sker kontant på bussarna på ditvägen. Medlemmar i East Front åker billigare. East Front förbehåller sig rätten att ta ut en tilläggsavgift, om kontant betalning inte kan ske direkt på bussen.

Vid varje bortaresa kommer matchvärdar att finnas med. Antalet matchvärdar är kopplat till antalet resenärer. Dessa matchvärdar är samtliga gedigna Österfans, och jag ber er att respektera deras arbete. Matchvärdarna/säkerhetsansvarig kommer också att informera om vad vilka regler som gäller vid insläpp och under match.

Vid uppenbar misskötsel på någon resa kan resenär varnas eller stängas av från East Fronts resor. Det är i första hand säkerhetsansvarig som i samråd med matchvärdar och reseansvarig som har befogenhet att göra detta. Sunt bondförnuft gäller.

Undertecknad välkomnar varmt såväl medlemmar som icke medlemmar i East Front till årets bortaresor.

// Henrik Söder – reseansvarig i East Front