Veckobrev

Lakers, kalmar och koblajor

Solen skiner och det finns massor av göromål; luka i landet, tvätta trädgårdsmöbler m.m. I lördags var det dock annat som pockade på uppmärksamheten. Vi styrde kosan ut på bonnavischan för att möta våra småkusiner från landet. Redan vid länsgränsen började det lukta koblaja och väl framme vid utflyktsmålet var odören outhärdlig. Men visst är det fint när allsvenska elitklubbar som Östers IF ställer upp för småklubbarna från lägre divisioner. Idag var det blåbärslaget kalmar ff:s tur att bli uppklådda.


Segervissa East Frontare hade innan matchen ingen diskussion om matchens utgång. Segern togs för given. Istället idkades vadslagning vilken spelare som skulle bli skadad idag eller om vi överhuvudtaget hade fullt lag. Vi hade fullt lag, ingen blev skadad och vi vann med 1-0. Polkagrisarna hävdar säkert att det var ett orättvist resultat. Själv påstår jag att det finns inget rättvisare än fotboll. Det lag som gör mest mål vinner. När sedan ett allsvenskt lag spöar upp ett lag från en lägre division så råder det inga tvivel om vilket lag som är bäst. Öster var bättre på alla positioner. Endast forne Österspelaren Dennis Nilsson höll måttet i kff. Löjligast av alla var Håkan Lindqvist och Rydström Pung. Till och med Thomasson såg ut som värsta Ronaldo jämfört med kalmars brasilianska strandpojkar. Helt klart är att man inte kör med offside på Copacabana.

Minnesvärt från utflykten var när Pedda brände av en 200:- konfettibomb och spred blåa pappersbitar över ett stort område. Svarta Hatten fällde också en bitsk kommentar till Rydström, som pekade på huvudet. Di lärde tvistar om han tyckte Erik var knäpp eller om han ville låna hans huvudbonad. East Front hoppade även sönder en bänk och Karl-Erik stannade tiden ut.

Visst kan man säga att det råder hockeyhysteri i stan. Okey, jag erkänner att Lakers lyckats med ett framgångsrikt koncept. Att dela ut tusentals gratisbiljetter, samarbeta med McDonalds samt slänga ut godis till barnen gör onekligen att det dykt upp en del snåla småläningar till matcherna. Men Lakers, kom igen när ni drar 12000 åskådare på era matcher, kom igen när ni någon gång vunnit SM-guld eller överhuvudtaget spelar i högsta divisionen. Att dra mycket folk till bortamatcher när man ska åka till Ljungby, Tingsryd och Tranås är en sak men kom igen när det är mer än två timmars resväg. Först då duger ni. Än så länge så finner jag er ishockey ungefär lika intressant som att se gräs växa eller målarfärg torka.

Veckans värstingar
* Jag bor hellre granne med pappersbruket i Lessebo än i Kalmar.
* Ishockeyn spelar sina viktigaste matcher när fotbollssäsongen börjat – vem orkar bry sig då?
* När Kim Källström befarades vara skadad drog jag lite på smilbanden.
* Äntligen har Thomasson hittat sin roll i föreningen, att sälja matchbiljetter från kansliet.

Ta hem full rätts

Stefan Lindstig