Nyheter

Inför Kalmar FF – Öster

Traditionsenligt så här års så är det dags för smålandsderby. Öster möter Kalmar FF i Loverslund i vad som kan bli den allra sista träningsmatchen innan seriestart för rödblått. Vi tog pulsen på ”Röda Sidornas” Jonas Appert, mångårig trogen KFF-supporter, inför matchen.


Dina tankar inför träningsmatchen?

Viktig värdemätare för KFF:s del, prestigematch eftersom det är Öster, det stora genrepet. Dock verkar ni dras med en del skador – hoppas ni kan ställa upp med bästa möjliga lag. Vi vill alltid köra över er…

Vad tror du om Östers chanser i Allsvenskan 2003?

Ett stort plus för er tränare, Jevgenij Kouznetsov. Han verkar jobba långsiktigt vilket är viktigt speciellt med tanke på er förhållandevis unga trupp. På minussidan finns bristen på rutin, lite märkligt att Paldan blev avpolleterad just med tanke på detta. Som nykomling får man i princip alltid svårt, men jag vet för lite om Östers trupp för att uttala mig i detalj.

Vad tror du om Kalmars chanser i Superettan 2003?

Mycket goda. Men det finns en hel del hyfsade gäng i SE. Häcken, VSK, Norrköping, kanske Trelleborg och Café Opera. Jag tror vi går upp, men det finns aldrig några garantier.

Din syn på rivaliteten mellan ÖIF och KFF?

Den har blivit starkare på senare år tycker jag. Öster är laget man ogillar mest som KFF-anhängare, och jag vet att motsatt uppfattning råder hos er. Allmänt tycker jag att rivaliteten fungerar på ett stimulerande sätt, KFF får aldrig med sig så mycket folk som till Växjö. Dock tycker jag att Internet kan spåra ur ibland. Vi som gör sajterna (både KFF och Öster) på ideell basis tycker det är skit att behöva sitta och rensa skräpinlägg på forumen. (Amen, webmasters anmärkning)

Din syn på East Front?

Jag vet väldigt lite om East Front, ni verkar vara ett hyfsat udda gäng får bli min diplomatiska kommentar…

Ska du åka till Boden?

*inget svar* 😉

Vi tackar Jonas för intervjun och önskar KFF lycka till(nåja) i Superettan 2003.