Nyheter

Dani Hamzo skriver på för Öster

Nu ser det äntligen ut att vara klart – Dani Hamzo väljer Öster efter det att Öster och Valsta/Syrianska kommit överens om ett annat kontraktsupplägg. Öster hyr Damzo säsongen 2003, och har sedan en köpoption på honom efter säsongens slut. På så sätt får Öster sin snabbe djupledsspelare utan att äventyra ekonomin.


Det har varit några långa turer där Öster från början var intresserade av Hamzo, men valde att låta en polack och en nigerian provträna innan man slutgiltigt bestämde sig. När man väl bestämt sig, hamnade parterna av någon anledning väldigt långt ifrån varandra. Dani å sin sida hävdade att han blivit erbjuden en ”juniorlön” medan Öster kontrade med att ”30-40% av truppen ligger på den nivån”. Vidare hävdade man från Österhåll att hela affären då skulle gå på minst 800 000 kr med inräknad övergångssumma och Hamzos lön inklusive sociala avgifter vilket gav Östers styrelse kalla fötter…

På måndag skall enligt uppgift Hamzo skriva på för Öster, vilket innebär att irrandet efter billiga utländska forwards omedelbart upphör och sportchef Leif Widén kan unna sig lite lugn och ro på Östers kommande läger i Italien.

Vi på eastfront.net vill hälsa Hamzo hjärtligt välkommen till Östers IF, och även passa på att tacka Valsta/Syrianska för att man ställt upp för sin spelare och hjälpt honom att nå sina mål.