Nyheter

8 dagar kvar – Värendsvallen

Idag drar en artikelserie igång inför Östers allsvenska premiär. Den första artikeln i den här serien innehåller en intervju med platschefen för Värendsvallen, Björn Hedberg. En för tillfället förhållandevis lugn man med den envisa nattfrosten som enda bekymmer.


Hej Björn, hur står det egentligen till med A-planen så här en vecka innan premiären?

– Jag tycker nog den ser hyfsad ut. Vi kollade under fiberduken i förra veckan och lade ut lite gödsel, och konstaterade då att tjälen är helt borta även om planen fortfarande är lite mjuk.

Med andra ord behöver vi inte oroa oss över att planen inte skall spelklar?

– Den kommer att vara spelklar, men den envisa nattfrosten gör att grönskan inte kommit igång som brukligt så här års. Vi ligger ungefär två veckor efter på den punkten jämfört med förra året.

Kommer Öster att få tillfälle att träna på A-planen innan premiären?

– Ja, det måste de ju få. Men vi sparar in i det längsta på planen så någon träning där under den här veckan blir det förmodligen inte.

Hur ser de andra planerna på området ut?

– Vi har gett Schenka och grabbarna G-planen att träna på den här veckan. Den är inte helt i ordning, men det är iallafall en gräsplan…

De övriga arbetena på Värendsvallen – hur går det med dem?

– Det har gått jättebra. På måndag nästa vecka kommer allting att vara klart.

Storbildsskärmen lyser med sin frånvaro?

– Det kommer att bli en mobil variant. Den anländer matchdagen och kommer att placeras framför souvernirboden. Det är en speciell firma som har hand om installation m.m.

Då tackar vi för pratstunden och fortsätter drömma om premiären…

– Ja, det ska bli oerhört spännande!