Nyheter

"Steff" får stanna hemma?

Snart är det dags för A-laget att åka till Italien på träningsläger. Något som speciellt Daniel de Stefano sett fram emot då han härstammar därifrån, men ett gäng osignerade papper angående militärtjänst kan stoppa den resan.


Daniel har dubbla medborgarskap, och om han reser in i Italien löper han alltså risken att häktas p g a utebliven militärtjänst. Normalt erbjuds italienska medborgare utomlands slippa ifrån detta, förutsatt att man signerar ett papper som de italienska myndigheterna skickar ut till en, men Daniel har missat detta och är inte speciellt glad:

”Jag fick papper hemskickade för länge sedan, men jag är inte så bra på italienska så jag förstod inte riktigt vad texten innebar, så jag fyllde inte i dem. Och det är på grund av detta som det har blivit problem nu”, säger ”Steff” till SMP.

Att missa lägret skulle inte bara vara en stor besvikelse för Daniel utan även för hans pappa:

”Det vore tråkigt att missa lägret. Inte bara fotbollsmässigt. Det är många nya spelare i laget och det blir bättre sammanhållning under en resa av det här slaget. Dessutom bor min pappa i Italien och han skulle ha kommit och tittat på matcherna”, avslutar ”Steff” SMP:s intervju.

Källa: SMP

%d bloggare gillar detta: