Nyheter

Polsk U23-landslagsman tränar med Öster

I går kunde vi rapportera om att Valstas Dani Hamzo kommer till Öster för att provträna. Vad vi då inte visste var att en polsk U23-landslagsman vid namn Lukasz Adamski gör honom sällskap…


Lukasz senaste arbetsgivare är den problemtyngda polska klubben Polonia Warszawa, som tvingats ge flera av sina bästa spelare fribrev med anledning av ekonomiska bekymmer. I fredags var det Lukasz tur, och då transferfönstret är stängt i flertalet europeiska länder söker sig nu den polska U-landslagsmannen och hans agent till Sverige och Öster.

Med tanke på Lukasz meritlista torde han vara högvilt för de svenska och danska klubbar som ännu inte värvat färdigt, men Östers sportchef Leif Widén ser positivt på Östers chanser att kunna signa honom:

”En fördel för oss är att Lukasz Adamski har samma agent som vår nya kanadensiske mittfältare Atiba Hutchinson”, säger Widén till SMP.

Lukasz och Öster är överens om att den polska talangen skall träna med klubben framöver, och sedan medverka i träningsmatchen borta mot Helsingborg i nästa vecka.