Nyheter

Läget i laget

Vi har positiva och negativa nyheter. Om vi börjar med de positiva så konstaterar vi bl a att Ludde Ernstsson och Christer Thor(bilden) nu är tillbaka i träning, även om de fortfarande inte kör för fullt.


Vi har även fått tillbaka Anton Axelsson och Acke Steen på träningarna efter landslagsuppdrag i U19, och vi kan konstatera att Axelsson nu är återställd från sin märliga stelhet i ländryggen som hindrat honom träna under långa delar av försäsongen.

Vidare så kommer polacken Lukasz Adamski till Växjö idag och ska träna med laget hela veckan och även spela i träningsmatchen mot Helsingborg. Ett skäl så gott som något att åka till Skåne?

De lite mer negatativa nyheterna handlar först och främst om Andreas Ottosson. Han har en lös broskbit i vristen, och det är en skada som läkarna normalt brukar vilja skall självläka, men man kan även operera i nödfall. Vid operation går läkandet snabbare, annars kan vi inte räkna med ”Otto” förrän om 2-3 månader.

Daniel Petersson tillhör också de spelare som för tillfället vilar. En specialist har nu konstaterat att det är en överansträngning i knäets slemsäck som orsakar smärta vid långvarig fysisk ansträngning. Enligt Daniel själv känns det bättre och bättre för varje dag, och förhoppningsvis kan han börja träna med kollektivet så smått redan under nästa vecka.