Veckobrev

Kent Axelsson, Svarta hatten och George Bush – Vem ska bort?

Vad är det för likhet mellan förhuden och Kent Axelsson?


Bägge drar sig tillbaka när det är dags för arbete.

Hårt arbete är något Östers IF måste ägna sig åt. Att på tre dagar få se tre olika Österlag förlora mot mediokert motstånd med sammanlagt 1-11 var lika roligt som att dinera med Bo Frank och Kalle Lövqvist. Damlagets nya spelsystem, som lagts upp av antingen kaptenen på Titanic eller möjligtvis Carina Jönsson, att ställa upp som ett handbollsförsvar var långt ifrån lyckat. Tipselitlaget rosade heller inte marknaden och i A-laget var det bara Atiba som spelade bra. Tur att det bara är februari och en dryg månad kvar till premiären.

Mellan skid VM, East Front årsmöte och olika träningsmatcher har min tid varit begränsad.
Därför gör jag det lätt för mig denna veckan och återger andras citat.

Hasse Eklund beskrev en gång sitt roligaste idrottsminne; ” Det var när Janne Jansson försökte skjuta med högern”. Mitt roligaste idrottsminne utspelar sig på en parkeringsplats i Linköping. Då vi väntar på Petli lirar vi lite boll. Då dyker han upp från ingenstans. Mannen som skjuter iväg bollen ut på gatan, på andra bilar och överallt utom det hållet han siktar åt. Vid ett par tillfällen sparkar han hål i luften. Träffbilden är till och med sämre än Tomassons. Tur att Widén inte lurade i buskarna. Han hade nog hostat upp ett kontraktsförslag med en gång. Killen vill vara anonym men han iklädds oftast en svart hatt.

Evertonlegenden Duncan Fergusson har berättat om skräcken att stå i muren vid frisparkar. Man skyddar sig så gott det går och hoppas att bollen inte ska träffa pungen. (ja han sa faktiskt så) Eller så hoppas man att bollen ska träffa pungen på killen som står bredvid en.

I USA är det vanligt att presidentkandidaternas tanter hjälper till i valkampanjerna. Hillary Clinton låg bakom Cliffs seger över George Bush (d.ä). Hon hade helt sonika rakat muttan. Vid ett tal steg hon upp på podiet och drog ned byxorna och sa.
– Read my leaps, no more Bush.

Nä, någon skog vill vi inte ha. Bort med den amerikanske avarten och bort med Niklas Skog.
Att göra mål mot gatubarn från Nordkorea är en sak. Vänta bara tills du möter Kaspars och Fredde Bild. Då lär benpiporna ryka, din avart.

Ta hem full rätts

Stefan Lindstig

%d bloggare gillar detta: