Nyheter

Årsmötet 2003 – avklarat!

I helgen ägde som bekant EF:s årsmöte rum, där bl a en ny styrelse för 2003 skulle tillsättas. Ett fullständigt protokoll kommer att publiceras senare på eastfront.net, men tills dess kan ni som missade tillställningen få en liten uppfattning av vad som sades och gjordes…


Dagen började egentligen klockan 11:00 med att några morgonpigga tappra EF:are bevittnade damlaget förlora mot allsvenska konkurrenterna Stattena. Att 11:00 var tidigt för vissa kunde man bl a se genom att en skäggig yngling lade sig för att sova på de allt annat än bekväma träbänkarna i halvtid…

Själva årsmötet började inte förrän 13:00, och då hade en skara på ca 40 personer slutit upp. Styrelsen för 2002 berättade lite om vad som hänt under den föregående säsongen; ett axplock får ni nedan:

– Det har totalt sett blivit bättre ordning på bortaresorna.
– ÖIF fick 10.000 kr i böter med anledning av den så kallade ”planinvasionen” mot Café Opera.
– Vår godisförsälning har inbringat ca 5000 kr till föreningen.
– Ekonomiskt sett gick vi ungefär +-0, vilket innebär att vi behåller vår buffert från föregående år som också var vårt mål.

Efter den här genomgången så informerade Håkan Nilsson och Micke Rohdin om vår nystartade tifogrupp. Man berättade bl a att man kommit långt med sin tillståndsansökan för att få använda fyrverkeripjäser m.m. samt att många anmält sitt intresse för att jobba i gruppen under kommande säsong.

Efter en kort paus så klarade vi raskt av styrelsevalet. Klart sedan tidigare var att tre personer skulle lämna styrelsen; Tobias Croby, Håkan Nilsson och Johan Sigvardsson. Den nya styrelsen som skall leda EF i den första allsvenska säsongen på fem år är:

Ordförande – Torbjörn Axelsson (ersätter TC)
Reseansvarig – Henrik Söder
Marknadsansvarig – Patrik Rask (ersätter JS)
Ungdomsansvarig – Viktor Karlsson (Ny post)
Arr.ansvarig – Erik ”Svarta hatten” (ersätter HN)
Kassör – Sven Åkerdal
Sekreterare – Johan Ekström

Utöver de här sju herrarna så erhåller även tifogruppen en plats i styrelsen.

Utöver själva styrelsearbetet så bidrar även följande personer med ideellt arbete i föreningen:

Web och IT-ansvarig – Tobias Croby
Medlemsregister – Tobias Levinsson
Öster News – Håkan Nilsson, Tobias Levinsson

Efter en längre fikapaus så kom Östers Ludde Ernstsson och berättade lite om säsongen 2002 ur spelarnas synvinkel, samt om målsättningar och den stenhårda träningen som skall etablera Öster i allsvenskan 2003. Han berättade att nyförvärven smält in bra i föreningen, samt att han tyckte att skadorna som pressen raljerar över till största delen är överbelastningsskador och fullt normala med tanke på den ökade träningen och kylan. Vidare menade han på att vi kan förvänta oss lite förvirring i stil med HIF-matchen borta ett tag till, inte förrän under träningslägret i Italien i mars så kommer man på allvar att finslipa spelet.

Efter att Ludde lämnat mötet tog en annan hjälte över talarstolen – Fredrik Åkesson. Han visade bl a sponsorpresentationen för 2003 och berättade lite om Östers nya sponsorer. Fortfarande saknas en huvudsponsor, men i övrigt har sponsorarbetet av naturliga skäl gått mycket lättare i år än förra året. En kul grej är t ex att McDonalds samtliga restauranger i Växjö döper om sin megameny till ”Östermålet” och att tre kronor från varje sålt ”mål” går till Öster…

Sedan informerade även Fredrik om de saker som vi supportrar kan vänta sig från Öster i år, bl a specialpriser på souvernirkit och rabatt på diverse restauranger och sportbutiker i Växjö. Mer om de här sakerna kommer senare på eastfront.net…

Efter avtackning av de avgående ledamöterna så var det dags att se ett ungdomligt B-lag ta sig an Värnamo A i Tipshallen. Motståndet var övermäktigt och även i den här matchen blev det förlust, men jag tror att samtliga mötesdeltagare ändå hade en lyckad dag.

Ni som lyckades missa detta är att beklaga. Men det kommer ju fler chanser…