Nyheter

Tufft för A-laget, mersmak för Tipselit

Kvällens träningsmatcher i Tipshallen slutade med förlust med 0-3 mot danska Farum för A-laget och oavgjort (2-2) mot Växjö Norra för Tipselit. Samtliga av våra hittills tre nyförvärv fanns med på planen, och här följer en enkel och snabb matchrapport…


Tipselitlaget var kanske kvällens äkta hjältar sen man mycket meriterande klarat 2-2 mot ett A-lagsbetonat Växjö Norra. I halvlek hade man ledningen med 2-0 efter två mål av comebackande Tommy Lundström, men mot slutet när man började lufta laget betänkligt lyckades Norra skapa en hel del press och såväl reducera som kvittera.

A-laget hade det inte lätt mot Farum. Farum, som på senare tid blivit omskrivet som ett lag med stora ekonomiska problem visade prov på mycket fin fotboll. Öster hade dock några chanser med speciellt Thomasson i huvudrollen, men idag ville bollen inte in. Första halvlek slutade mållös efter ett visst danskt spelövertag.

I halvtid lämnar de Stefano planen och ersätts med Atiba Hutchinson centralt. Atiba visade prov på att han är en klok och mogen spelare, och glimmade till lite extra stundtals. Öster skapar några fina chanser under den första kvarten, men nr de flesta väntar på ett ledningsmål får Farum en straff. 0-1 till gästerna.

0-2 kommer också det på en straff när Östers Acke Steen tar bollen med handen. Efter den straffen blir matchen lite avslagen, och Farums 0-3 mål får bli den delen av matchens behållning – ett kanonskott mitt i krysset av Olcay Senoglu.

En snabb analys av startelvan nedan visar att vi saknade rätt mycket kraft framåt, något som hade krävts för att vi på allvar skulle kunna mäta oss mot ett så pass bra lag som Farum. Såväl Ottosson som Ludde Ernstsson sitter ju småskadade och tittar på för tillfället liksom Anton Axelsson, och det innebär att Östers kanske tre bästa forwards inte fanns på planen. Nu skapade Micke Thomasson en hel del hyggliga chanser framåt, men borde gjort åtminstone något mål på någon av dem för att få godkänt. Kvällens andra forward, den testspelande Gatis Kalnins lär dessutom få åka hem till Lettland utan rödblått kontrakt – någon djupledslöpare som tidigare uppgivits verkar han inte vara.

Bäst i Öster var Kaspars Gorkss, som tillsammans med Macke Jonsson bildade ett riktigt stabilt mittförsvar när Farum tryckte på. Kaspars går från klarhet till klarhet, och kan mycket väl bli ett rejält utropstecken i Allsvenskan 2003.

Startelva Östers A-lag:

Peter Kennfors
Joakim Karlsson, Kaspars Gorkss, Markus Jonsson, Daniel Pettersson
Johan Svensson, Denis Velic, Daniel De Stefano, Johan Mattsson
Mikael Thomasson, Gatis Kalnins

Skadelistan:
Ludde Ernstsson
Andreas Ottosson
Anton Axelsson
Peter Gitselov
Christer Thor
Patrik Karlsson