Nyheter

Öster – Länslaget 3-1

Öster vann kvällens match mot Radio Kronobergs Länslag med 3-1 efter hyfsat spel. Signifikativt för Öster ikväll var att de unga spelarna med Peter Gitselov(bilden) i spetsen såg piggast ut, något som inte är alltför ovanligt så här års…


Nämnde Gitselov skapade mängder av chanser och fina uppspel på sin vänsterkant i första halvlek och var då planens bästa spelare i konkurrens med främst Kaspars Gorkss. Vi måste också nämna Micke Thomasson som gjorde de två målen i första halvlek och som visade en härlig offervilja där framme, liksom Acke Steen som slet kopiöst i mitten ända tills han fick kramp och tvingades utgå.

Det skall i sammanhanget nämnas att Öster saknade många rutinerade spelare som fått vila p g a småskavanker. Bland de saknade kan nämnas Ludde Ernstsson, Daniel Petersson, Christer Thor och ”Karlssons” (Putte och Jocke) – med tanke på detta får man vara mycket nöjda med resultatet.

I år hade ändå Radio Kronoberg lyckats extra bra med sitt länslag. Med rutinerade spelare som Stefan Paldan(oannonserad ”Mister X”) centralt på mittfältet, och ”Liatorparn” som säker mittback blev det en helt annan tyngd än tidigare år. Vidare så tyckte eastfront.net även att Martin Abrahamsson och Mikael Gunnarsson(Växjö BK) och Andreas Andersson (Markaryd) var sevärda.