Nyheter

Fredrik Bild klar?

Enligt en notis på osterfotboll.com ska nu den erfarne mittbacken Fredrik Bild i det närmaste vara klar för Öster efter en segdragen förhandling med IFK Norrköping. Vi listar alla turerna kring hans övergång…


November 2002

Ryktet dyker upp för första gången i diverse medier och visar sig vara sant. Fredrik själv kommenterar på fotbolldirekt.com: ”I nuläget finns det ingen annan klubb som är i närheten av Öster. Jag gjorde tidigt klart för Norrköping att jag skulle lämna stan. Men man vet aldrig, klubbarna ska ju komma överens.”

December 2002

En övergångssumma(700 000 SEK) nämns för första gången i Smålandsposten, och Leif Widén menar att man i dagsläget ligger långt ifrån varandra men hoppas att det skall lösa sig.

Senare under december kommenterar Leif att prislappen är för stor (summan 700 000 SEK nämns igen) och att Öster jobbar på ett billigare pris. Man pratar dessutom om att försöka dela upp betalningen på två år. Några dagar senare meddelas också att Fredrik och Öster är överens om ett kontrakt, men att förhandlingarna med Norrköping tills vidare strandat. ”Vi har helt enkelt inte ekonomi att lösa den här övergången”, säger Leif Widen till SMP.

Januari 2003

Kräftgången fortsätter. Två nya prislappar dyker upp, en på 800 000 SEK och en på 1 100 000 SEK. Hoppet om att kunna lösa Fredrik ser ut att vara ute. Den 16:e januari säger Leif Widén följande till fotbolldirekt.com: ”Som det ser ut idag tror jag inte att det blir någon affär. Då tror jag också att Fredrik lägger av med fotbollen. Det här är en tråkig historia.”

Fredrik Bild är dock fortfarande optimist vid den här tidpnukten. Han svarar så här på frågan om han letat efter alternativ: ”Nej, det har jag inte gjort eftersom jag tror att klubbarna ska komma överens.”

Plötsligt tvärvänder Norrköping. Klubben har fått såväl pengar för Thomas Olsson och Kristian Bergström som spelare av Malmö FF, och efter nya överväganden accepterar man Östers stenhårda förhandlingstaktik som t o m kanske gjort legendaren Stig Svensson stolt.

I dagsläget återstår alltså bara en liten detalj att lösa mellan föreningarna, sedan är allt klart.

eastfront.net vågar nu äntligen sticka ut hakan och hälsa Fredrik Bild välkommen tillbaka till Öster.