Nyheter

Första A-lagsträningen med boll

Med anledning av en strejkande digitalkamera så får ni inga bilder från den första träningen med boll i Tipshallen som utlovats, men en snabb och enkel rapport får ni om ni fortsätter att läsa.


Alla spelare fanns på plats förutom vår kanadensiske landslagsman Atiba Hutchinson som inte dyker upp i Växjö förrän den 20:e januari. Kaspars Gorkss hade kansliet på något sätt fixat hem från Kastrup, där han tidigare suttit och väntat på det insnöade plan som skulle ta honom till Växjö. Den unge letten verkade pigg trots förmodad usel sömn under natten, och fick måmga beundrande kommentarer från läktarplats.

Laget körde först 2-lagsspel på halvplan, och där tyckte jag att de allra flesta såg förhållandevis pigga ut med de Stefano och ovan nämnde Kaspars Gorkss som utropstecken. Tyngre i benen för flertalet var det sedan när man körde inläggsvarianter, men Johan Mattsson iallafall visade att känslan i vänsterfoten inte försvunnit efter drömträffen på Stadion med en klockren volleyträff som klistrade krysset…

Efter de här bägge passen handlade det om lätt avjoggning, varpå Tipselitkillarna tog planen i anspråk. Det är riktigt roligt att se de unga respektlösa killarna lira, och Östers 87:or med Jimmy Nunez i spetsen tillhör säkert några av landets främsta.

Att spela fotboll utomhus på en stenhård konstgräsplan i -8 grader jämfört med en bekväm uppvärmd inomhushall – skillnaden är markant. Om de bättre träningsmöjligheterna ökar Östers chanser att klara sig i Allsvenskan kan vi bara sia om. Men vi supportrar är iallafall glada att vi slipper frysa.