Nyheter

Atiba has landed…

Östers kanadensiske nyförvärv landade i Växjö igår efter en nio timmar lång flygresa, och därmed har samtliga av våra nyförvärv hittills anslutit till truppen. Atiba tränade dock inte igår kväll, utan valde av förståeliga skäl att vila ut på hotellet…


”Jag hoppas kunna ta en plats i Öster i allsvenskan. Nu har jag kontrakt över sex månader, plus option, med klubben och det här kan leda till en stor europeisk liga”, säger Atiba till Smålandsposten.

Egentligen behöver vi inte ytterligare kommentera ”Nordamerikas Viera” som han kallats i flertalet artiklar och på hemsidor ”over there”, men helt klart är det en spelare med kvalitéer utöver de som vi är vana vid. Han har representerat såväl Kanadas A-lag som OS-lag, och har under de senaste åren varit given i Kanadas olika U-lag. Han beskriver sig själv som spelare i dagens SMP:

”Jag gillar att ha mycket boll och jag trivs som central mittfältare. I den positionen kan jag både attackera och spela defensivt. Hemma i Kanada har jag mest haft en defensiv roll.”

Slutligen konstaterar vi att den gamle legenden, kanske en av de första kanadensarna i svensk fotboll Mark Watson varmt rekommenderat Öster. Atiba fortsätter:

”Mark Watson, som spelat i Öster, talade sig varm för klubben och Sverige passade bra. Ert land är ju likt Kanada i det mesta.”

Läs gärna även den fullständiga intervjun nedan.

Källa: Smålandsposten